Βαμβάκι: Αγροπεριβαλλοντικό μέτρο των Ισπανών μετέφερε η ΔΟΒ στο ΥΠΑΑΤ

vamvaki-ellada-times
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Αντιπροσωπεία της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος συμμετείχε σε ημερίδα για το βαμβάκι, που πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου στην Ανδαλουσία, όπου γίνεται κατά κόρον η παραγωγή βαμβακιού και, στη συνέχεια, ενημέρωσε την Ομάδα Εργασίας Βάμβακος του υπουργείου στη συνάντηση της 22ας Φεβρουαρίου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος της Ισπανίας και συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι στον κλάδο του βάμβακος, παραγωγοί, επιχειρήσεις και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας. «Ο τρόπος παραγωγής του βαμβακιού στην Ισπανία ομοιάζει κατά πολύ με τον ελληνικό», αναφέρει εκπρόσωπος της ΔΟΒ. Στόχος ήταν να προάγουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και να προωθήσουν το σχέδιο σύστασης μιας ευρωπαϊκής συμμαχίας βάμβακος και την κατοχύρωση ενός ευρωπαϊκού σήματος βάμβακος.

-Διαφήμιση-

Η ιδέα αυτή χαίρει απήχησης από την πλευρά των Ισπανών και γίνονται γοργά βήματα σ’ αυτή την κατεύθυνση, όπως διαπιστώθηκε και από το ταξίδι στην Ανδαλουσία. Αυτό είναι ιδιαίτερα επίκαιρο στο πλαίσιο της συζήτησης για την αναθεώρηση της ΚΑΠ το 2020 εκτιμά η ΔΟΒ. Παρόμοιες συμμαχίες και συμφωνίες μπορούν να αποφέρουν προστιθέμενη αξία για το σύνολο της παραγωγής βάμβακος στην Ευρώπη και να λειτουργήσουν προς όφελος της κλωστοϋφαντουργίας, όπως και των καταναλωτών.

Οι εκπρόσωποι της Διεπαγγελματικής ενημερώθηκαν για ένα αγροπεριβαλλοντικό μέτρο, που εφαρμόζεται στην Ισπανία, χρηματοδοτείται από τον δεύτερο πυλώνα στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενισχύει την παραγωγή του προϊόντος με τη μέθοδο της ολοκληρωμένης διαχείρισης σε πολύ μεγάλη κλίμακα, με ενίσχυση 18 ευρώ/στρέμμα.

Στη συνάντηση της περασμένης εβδομάδας, ενημέρωσαν το ΥΠΑΑΤ σχετικά με το μέτρο, με σκοπό να υιοθετηθεί και στην Ελλάδα, και οι πολιτικοί φορείς υποσχέθηκαν να το εξετάσουν.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki