Χωρίς προβλήματα η καλλιέργεια βαμβακιού από το πράσινο σκουλήκι

bambaki_prasino_skouliki
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Ικανοποιητικά εξελίσσεται η βαμβακοκαλλιέργεια στον Νομό Σερρών χωρίς να υπάρχουν προβλήματα από την εμφάνιση του πράσινου σκουληκιού, καθώς είναι από τις πιο ασήμαντες των τελευταίων πέντε ετών.

Τα παραπάνω τονίζει ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Σερρών, Νικόλαος Ρόιδος, επισημαίνοντας ότι, σύμφωνα με το πλαίσιο του βασικού άξονα που έχει χαραχθεί για τη βαμβακοκαλλιέργεια στον νομό, σκοπός είναι από τη σπορά και έως τα τέλη Ιουλίου να μη χρησιμοποιηθούν εντομοκτόνα, αλλά ωφέλιμα έντομα. «Με βάση τις οδηγίες που έχουμε δώσει στους παραγωγούς, την πρώτη γενιά δεν την ψεκάζουμε ποτέ, αφού οι όποιες ζημίες αναπληρώνονται πολύ σύντομα», αναφέρει ο κ. Ρόιδος, συμπληρώνοντας πως σκοπός είναι να φτάσουν οι καλλιεργητές έως τα τέλη Ιουλίου χωρίς εντομοκτόνα, ώστε να αντιμετωπιστεί τον Αύγουστο ο ουσιαστικός εχθρός, που είναι η δεύτερη γενιά του πράσινου σκουληκιού. «Έχουμε εκπαιδεύσει τους παραγωγούς μας, ώστε να κατανοούν την τεράστια σημασία των ωφέλιμων εντόμων αποφεύγοντας τους ψεκασμούς. Ακολουθούν κατά 90% τις συστάσεις μας και θεωρούν όλα τα υπόλοιπα ως δευτερεύοντα», σημειώνει.

-Διαφήμιση-
freskon ekthesi

Η ικανοποιητική τιμή του σύσπορου βαμβακιού σε συνδυασμό με προβλήματα και χαμηλές τιμές στις ανταγωνιστικές καλλιέργειες έστρεψαν αρκετούς παραγωγούς προς την καλλιέργεια του βαμβακιού. Εκτιμάται ότι υπάρχει αύξηση στην έκταση της βαμβακοκαλλιέργειας στον Νομό Σερρών, καθώς φέτος σπάρθηκαν 250.000 στρέμματα έναντι των 210.000 στρεμμάτων πέρσι.

-Διαφήμιση-
συμβουλευτική στον αγροτικό τομέα