-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Αυξημένη είναι η κίνηση, αλλά όχι και η κατανάλωση, στη Βαρβάκειο Αγορά, καθώς φαίνεται πως, ακόμα και την εβδομάδα των γιορτών, ο κόσμος κυρίως «κοιτάζει και δεν αγοράζει».


Βαρβάκειος Αγορά Χριστούγεννα 2016

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου, το ypaithros.gr επισκέφθηκε την Βαρβάκειο αγορά, μίλησε με εμπόρους και καταναλωτές, και κατέγραψε την εικόνα που παρουσιάζει η παραδοσιακή αγορά της Αθήνας εν όψει των Χριστουγέννων.

Οι τιμές στα προϊόντα που «κινούνται» περισσότερο αυτή την περίοδο είναι μειωμένες έως και 5% σε σχέση με πέρσι, όπως μας ενημέρωσαν έμποροι της Βαρβακείου, με τη «βασίλισσα» των ημερών, γαλοπούλα να κυμαίνεται από 5 ευρώ/κιλό η εκτροφής έως 7 ευρώ/κιλό η ελευθέρας βοσκής, αρνί και κατσίκι γάλακτος από 4 έως 6 ευρώ/κιλό, χοιρίδιο από 4 έως 9 ευρώ/κιλό, κοτόπουλο από 2 έως 3 ευρώ/κιλό, χοιρινό σπάλα 3,90 έως 4,50 και χοιρινό μπούτι 3,50 έως 5 ευρώ/κιλό.

                               Γιάννης Μεμλίκα, Βαρβάκειος Αγορά
Σοφία Καραμάνου, Βαρβάκειος Αγορά

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εμπόρων, η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί την Παρασκευή 23/12 και το Σάββατο παραμονή Χριστουγέννων, οπότε και οι Αθηναίοι καταναλωτές θα σπεύσουν στη Βαρβάκειο για να προμηθευτούν την τελευταία στιγμή τους απαραίτητους εορταστικούς μεζέδες, με την ελπίδα, όπως μας είπαν οι ίδιοι, να πετύχουν καλύτερες τιμές.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress