Ενημέρωση παραγωγών για την καλλιέργεια βιολογικών εσπεριδοειδών

paragogoi-argolida-esperidoeidh
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στις εγκαταστάσεις της μονάδας συσκευασίας βιολογικών εσπεριδοειδών MIDERFRUIT στο Αργολικό Ναυπλίου, ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης εσπεριδοκαλλιεργητών, σχετικά με τον ορθολογικό τρόπο καλλιέργειας βιολογικών εσπεριδοειδών.

Αναλύθηκαν όλες εκείνες οι καλλιεργητικές πρακτικές που συμβάλλουν σε ένα καλύτερο τελικό προϊόν, στο πλαίσιο της εφαρμογής της βιολογικής γεωργίας, με εστίαση στις προδιαγραφές που αφορούν τις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης.

«Η παραγωγή, όσο το δυνατόν ποιοτικότερου προϊόντος, μεταφράζεται σε οικονομικό όφελος τόσο για τον ίδιο τον παραγωγό όσο και σε μείωση του κόστους συσκευασίας, κάτι που βοηθά στην ισχυροποίηση των ελληνικών βιολογικών προϊόντων στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης, στις οποίες η εταιρεία ANYFION εξάγει τα βιολογικά προϊόντα», τόνισε ο πρόεδρος της εταιρείας, Γιώργος Στεργίου.

Τα συμπεράσματα που βγήκαν από αυτήν τη συνάντηση, καθώς και η γνώση που μεταφέρθηκε στους παραγωγούς ήταν ιδιαίτερα σημαντικά. Από τους παριστάμενους παραγωγούς βιολογικών προϊόντων, όπως μας δήλωσε ο παραγωγός, Γιάννης Χρόνης, «έγινε απόλυτα κατανοητό πως η επιτυχία και η γενικότερη ευημερία του κλάδου των ελληνικών βιολογικών προϊόντων δεν είναι ευθύνη μονόπλευρη, αλλά συλλογική, από τον παραγωγό μέχρι και τον έμπορο, καθώς και όποιον άλλον μπορεί να εμπλέκεται στη διαδικασία αυτή. Από τη στιγμή που ο τελικός καταναλωτής είναι ο ένας και μοναδικός πελάτης όλων, είναι αυτός που θα επικροτήσει ή θα απορρίψει ένα προϊόν και άπαντες οφείλουν να συνεργαστούν για να τον κερδίσουν».

Από την πλευρά του, ο γεωπόνος Βαγγέλης Κυριάκου τόνισε ότι «τα ελληνικά βιολογικά προϊόντα, λόγω και των ιδιαίτερων εδαφοκλιματικών συνθηκών της χώρας μας, ανήκουν στα υψηλής διατροφικής αξίας τρόφιμα και όλοι οφείλουν να τα διατηρήσουν στη θέση αυτή».