Βιολογικό μέλι αρκούδας απο αυτοφυή φυτά της Ροδόπης

Αρκούδες που ακούνε ραδιόφωνο και τρυγούν μέλι, βιολογικό μέλι βελανιδιάς με βρώσιμα φύλλα χρυσού 24 καρατίων και μελίbido για... τόνωση της λίμπιντο, συνυπάρχουν στο Μέλι της αρκούδας.

meli-arkoudas-rodopi
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ακολουθεί τα βήματα του κτηνοτρόφου πατέρα του, που έγινε μελισσοκόμος, όταν ανακάλυψε μελισσοσμήνος στην κουφάλα ενός γεροπλάτανου και τον δρόμο της φύσης του Αριστοτέλη. Ο Γιώργος Καρυπίδης, μελισσοκόμος – βιοκαλλιεργητής του Δραμινού μελισσοκομικού οίκου «Το μέλι της Αρκούδας», έχει 220 παραγωγικές κυψέλες και παράγει βιολογικό μέλι, πρόπολη, γύρη και βασιλικό πολτό. Συνειδητά στράφηκε στη βιολογική μελισσοκομία και πιστοποίησε όλα τα προϊόντα του από τον οργανισμό BIO TÜV Austria Hellas.

Επιλέγοντας βελανιδιά

Δικαιώνοντας τη ρήση «κανείς προφήτης στον τόπο του», κατέκτησε τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 177 βιολογικά μέλια από όλο τον κόσμο, στον διεθνή διαγωνισμό βιολογικού μελιού στην Μπολόνια το 201,3 όπου συμμετείχε με μέλι βελανιδιάς που συλλέγεται στα δρυοδάση της Δράμας, σε υψόμετρο 1.000-1.200 μέτρων. Ο κ. Καρυπίδης ανακάλυψε νωρίς τον θησαυρό που κρύβει το μέλι βελανιδιάς. «Ως μελίτωμα έχει την εξής ευαισθησία: Εάν έχει βροχόπτωση όταν εκκρίνεται το μέλι, από τα παράσιτα που ζουν στο βελανίδι κόβεται η μελιτοφορία». Ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε και το μέλι φλαμούρι με άγρια βότανα από την οροσειρά της Ροδόπης, στη δεύτερη συμμετοχή του. «Και τις δύο χρονιές το πρώτο βραβείο έλαβε μέλι ελληνικό», αναφέρει.

Μέλι βελανιδιάς το ισχυρότερο αντιοξειδωτικό

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Προχωρώντας ένα βήμα, συνδύασε μέλι βελανιδιάς με βρώσιμα φύλλα χρυσού. «Επιλέξαμε ένα κορυφαίο αντιοξειδωτικό μέλι και, χρησιμοποιώντας βρώσιμο χρυσό, ενισχύσαμε την αντιοξειδωτική του δράση.

Η δοσολογία είναι σε κουταλάκι γλυκού και βοηθάει τον οργανισμό να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες και να ενδυναμωθεί. Χρησιμοποιείται θεραπευτικά, όπως στην Αίγυπτο και την αρχαία Ελλάδα. Επίσης, αποτελεί gourmet πινελιά στη μαγειρική». Στα προϊόντα συγκαταλέγεται το Μελίbido, ένας συνδυασμός τριών προϊόντων της μέλισσας και πέντε βοτάνων για την τόνωση της λίμπιντο.

Ως γυμναστής, υποστηρίζει την ενεργειακή αξία της τροφής στον οργανισμό και το σώμα για να μεγιστοποιηθεί η απόδοση και αυτήν τη φιλοσοφία ακολουθεί στην πρόπολη, το μέλι, τη γύρη, τον βασιλικό πολτό και τα αλείμματα μελιού. Όλα τα προϊόντα αποτελούν προτάσεις απόλυτα φυτικές, που δεν απευθύνονται μόνο σε αθλητές, αλλά στον κάθε οργανισμό για να διατηρεί την ισορροπία του. Σημειώνει ότι στα αλείμματα, τα φουντούκια, τα αμύγδαλα και τα καρύδια είναι παραγωγής τους και βρίσκονται σε διαδικασία βιολογικής πιστοποίησης.

Βαφτίσια

«Πριν εννιά χρόνια, το περιβάλλον βρήκε την ισορροπία του και η αρκούδα επέστρεψε στα ορεινά της Δράμας. Η κύρια παραγωγή μας στηρίζεται σε αυτοφυή βλάστηση από τον ορεινό όγκο και ένα μέρος προέρχεται από το πευκόμελο Θάσου. Στο Λυκοδιάσελο, όπου είχαμε ανεβάσει το μελισσοκομείο, ερχόταν η αρκούδα να απολαύσει το μέλι και τον γόνο», περιγράφει. Ο Γιώργος Καρυπίδης ανέβαινε καθημερινά, κοιμόταν εκεί για να αποτρέπει την αρκούδα και κατ’ ευφημισμό επέλεξε την ονομασία. Ο χρόνος κύλησε, η αρκούδα παρέμεινε, αν και χρησιμοποιεί φυσικές τεχνικές απομάκρυνσης. «Παίζει ένα φωτοβολταϊκό ραδιόφωνο και επιπλέον αφήνω τη φόρμα εργασίας για να την αποτρέπει η μυρωδιά. Δίνω τη δυνατότητα να γεύεται ένα – δύο μελίσσια, άρα είναι η πρώτη που δοκιμάζει.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress