Βράζουν τα ρακοκάζανα στην Κρήτη, μικρό καλάθι κρατούν οι αποσταγματοποιοί

Καθώς το καζάνι αρχίζει να βράζει και σταγόνα σταγόνα ρέει το πρώτο σώμα του αποστάγματος, στην Κρήτη οι εκτιμήσεις δεν είναι ευοίωνες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Αποσταγματοποιών Ηρακλείου, Στάθη Φραγκιαδάκη, οι ποσότητες ρακής θα είναι περιορισμένες: «Οι καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν καθόλου την αμπελοκαλλιέργεια και είναι σαφές ότι η ρακή θα είναι λιγότερη από τα προηγούμενα χρόνια. Οι εκτιμήσεις μας, όμως, όσο απαισιόδοξες είναι για την ποσότητα που θα παραχθεί, τόσο αισιόδοξες είναι σε ό,τι αφορά την ποιότητα. Είμαστε σίγουροι ότι το προϊόν φέτος, παρά τη μικρή του ποσότητα, θα είναι εξαιρετικό».

Η αποστακτική περίοδος ξεκίνησε πριν από περίπου 15 μέρες για τα περισσότερα από τα 630 ρακοκάζανα που λειτουργούν νόμιμα στην Κρήτη, με εξαίρεση συγκεκριμένες περιοχές που είναι πιο όψιμες κατά 15 μέρες.

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο της «ΥΧ» που κυκλοφορεί στα περίπτερα.