Χ. Μπαρλιάς: Οικοσύστημα και παράσιτα

mparlias

του Χρήστου Μπαρλιά, αντιπροέδρου Δ.Σ. GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, προέδρου ΕΑΣ Κορίνθου και μέλους Δ.Σ. του ΣΑΣΟΕΕ

Στον ελεύθερο κόσμο που ζούμε, ο καθένας έχει τη δυνατότητα να επιλέγει με ποιον τρόπο θα βγάζει το ψωμί του ή το παντεσπάνι του, να επιλέγει τον δρόμο του με βάση τις ικανότητες και τις ηθικές του αξίες.

Μπορεί να έχει μακρά ή βραχεία μνήμη, μπορεί να είναι ταγμένος στον στόχο του, μπορεί να είναι απλώς συνεπής, μπορεί να είναι φελλός.

Μπορεί να μετρά με επιστημονική αυστηρότητα τις λέξεις του, μπορεί όμως να προτιμά την γκροτέσκο επιστημοσύνη ως πιο πρόσφορο μέσο μετάδοσης του μηνύματός του, χωρίς ενοχλητικούς περιορισμούς στην ακρίβεια και στο περιεχόμενο των λεγομένων του.

Μπορεί φεύγοντας να αφήνει έργο, φίλους και ανθρώπους που τον εκτιμούν, μπορεί όμως και να ακούγονται αναστεναγμοί ανακούφισης και χαράς.

Στη GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, συνεχίζουμε αταλάντευτα μαζί με τους εκατοντάδες συνεργάτες μας σε όλη τη χώρα και όποιος «δυσκολεύεται» μετά από επτά (7) χρόνια να καταλάβει τι πετύχαμε θα άξιζε της αμέριστης συμπαράστασης όλων μας, αν δεν ήταν τόσο προφανές πλέον σε όλους ότι έχει ήδη βρει εδώ και πολύ καιρό «παρηγοριά» σε αυτούς με τους οποίους «καταλαβαίνονται» πολύ καλά, έχουν κοινές «αξίες» και κοινά «οράματα».

Το αγροτικό οικοσύστημα έχει ευτυχώς και μνήμη και ευφυΐα και τεχνογνωσία στην καταπολέμηση των παρασίτων και αργά ή γρήγορα τα ξεφορτώνεται. Αυτό κάναμε και εμείς μετά και από τις δικές σας, χρόνιες είναι η αλήθεια, παραινέσεις και είμαστε χαρούμενοι όσο κι εσείς γιατί δεν αποτελούν πλέον δικό μας πρόβλημα, αλλά άλλων. Παρακολουθούμε με
κάθε ενδιαφέρον τις άοκνες και άγαρμπες, σε βαθμό γελοιότητας, προσπάθειές τους να ριζώσουν ξανά.