Χαλκίδα: Παραγωγός σποροφύτων ενημερώνει τους μικρούς μαθητές για τα φυτά

Ο Μιχάλης Κούτρας, παραγωγός σποροφύτων στη Χαλκίδα, εκτός από τις καθημερινές του δραστηριότητες, συμμετέχει στην ενημέρωση των μαθητών για την ανάπτυξη των φυτών και τον ρόλο τους στη γεωργία. Ο ίδιος έχει μεγάλη ευαισθησία στα παιδιά και ιδιαίτερα αυτά των ειδικών σχολείων που τον επισκέπτονται.

«Η χαρά μου είναι ότι βλέπω ζωγραφισμένο στο πρόσωπό τους το ενδιαφέρον που δείχνουν για τα φυτά, αλλά και την αγάπη τους για τις δραστηριότητες στον κήπο. Κάθε χρόνο, δεκάδες σχολεία επισκέπτονται την επιχείρησή μου και προσπαθώ από την πλευρά μου να τους εξηγήσω τον τρόπο παραγωγής και να τους μεταφέρω την αγάπη μου για τα φυτά και την καλλιέργειά τους», επισημαίνει ο ίδιος.

Και προσθέτει: «Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν σε αυτήν τη διαδικασία, γιατί με τον τρόπο τους περνούν σημαντικά μηνύματα στα παιδιά».

Κλείνοντας, ο κ. Κούτρας μίλησε για τα παιδιά της ειδικής αγωγής, που για τον ίδιο το ενδιαφέρον τους για τα φυτά είναι σημαντικό: «Για εμένα αποτελούν κάτι το ξεχωριστό σε αυτόν τον κλάδο που δραστηριοποιούμε. Πιστεύω μέσα από τη γεωργία μπορούν να εξαντλήσουν όλες εκείνες τις δυνατότητες που έχουν και μπορούν να αναπτυχθούν ως προσωπικότητες».