Χαμηλές πτήσεις για τις εξαγωγές στη Λακωνία

Σε χαμηλά επίπεδα κινείται η χυμοποίηση στη Λακωνία, αφού το σύνολο της παραγωγής φεύγει για το εξωτερικό και οι ποσότητες που υπάρχουν πλέον είναι ελάχιστες. Όπως μας ενημέρωσε ο γεωπόνος Φάνης Λάζαρης, από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας Εσπεριδοειδών Αμυκλών Σπάρτης «Λακωνία», «η χυμοποίηση έχει ολοκληρωθεί, αφού το σύνολο των πορτοκαλιών χρησιμοποιείται για εξαγωγές.

Η ΑΣΕΕ Αμυκλών έχει ολοκληρώσει και τον κύκλο των εξαγωγών». Ο έμπορος και παραγωγός Παναγιώτης Φαρλέτας, αναφερόμενος στην πορεία των Βαλέντσια δήλωσε ότι «γενικά τα Βαλέντσια συνεχίζουν να κινούνται σε καλά επίπεδα για την εποχή. Η τιμή τους κυμαίνεται στα 25-27 για τις πολύ καλές ποιότητες, ενώ για τα δεύτερα πορτοκάλια η τιμή είναι από 22 έως 23 λεπτά. Σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές, κινείται σε υποτονικά επίπεδα και το τελευταίο διάστημα χαρακτηρίζεται από το ενδιαφέρον που έχουν δείξει οι Ιταλοί. Γενικότερα, όμως, τελειώνει μετά το τέλος Ιουνίου, αφού κλείνουν τον κύκλο τους οι μεγάλες ελληνικές εταιρείες».

Με δεδομένο ότι έχει «φύγει» το 70% της παραγωγής, όπως δηλώνει ο Παναγιώτης Φαρλέτας, «το κλειδί είναι και η κίνηση που θα υπάρξει στα νησιά. Εάν υπάρξει κίνηση, τότε θα έχουμε και άνοδο της τιμής». Τέλος, σε ό,τι αφορά τη χυμοποίηση, ο Παναγιώτης Φαρλέτας δηλώνει ότι «οι μεγάλες εταιρείες που δουλεύουν χυμό δίνουν αυτήν τη στιγμή από 10 έως 12 λεπτά, παίρνοντας τα πορτοκάλια που δεν μπορούν να φύγουν για εξαγωγές».