Χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις σε Ανατολική Μακεδονία – Θράκη

Ο νομός Έβρου κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις σε Ανατολική Μακεδονία – Θράκη
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Κατόπιν αιτήματος του αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς ο νομός Έβρου κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το βράδυ της Τρίτης 10 Ιανουαρίου με απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Χρήστου Μέτιου. Ο νομός έχει καλυφθεί με χιόνι σε ποσοστό πάνω από 70% κι επικρατεί συνολικά παγετός ενώ οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται.

Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν ακυρώθηκαν στις 10 Ιανουαρίου τα δυο προγραμματισμένα δρομολόγια του SAOS από Αλεξανδρούπολη για Σαμοθράκη. Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης το επόμενο δρομολόγιο είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου στις 6πμ. Πολλοί είναι αυτοί που μετέβησαν στο νησί για επαγγελματικούς λόγους κι έχουν εγκλωβιστεί από τον χιονιά. Επίσης, στο αεροδρόμιο «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» ακυρώθηκε η πρωινή πτήση των 8.30 πμ από Αλεξανδρούπολη για Αθήνα, πραγματοποιήθηκε μια έκτακτη στις 2μμ.

Αλυσίδες σε ΑΜ-Θ

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Στο μεταξύ συνεχίζεται η κακοκαιρία με τις χαμηλές θερμοκρασίες και τις χιονοπτώσεις σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με το Νευροκόπι να φτάνει έως και τους -13 βαθμούς Κελσίου. Αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην Π.Ε. Καβάλας, σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο σύμφωνα με ενημέρωση της Αστυνομίας.

Στην Π.Ε. Ξάνθης αναφέρεται ότι λόγω συνεχούς χιονόπτωσης και παγετού είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα σημεία:

Από το 4οχλμ Π.Ε.Ο. Ξάνθης – Σταυρούπολης – Δράμας και στο επαρχιακό δίκτυο του Δήμου Σταυρούπολης. Από το 4οχλμ Ε.Ο. Ε.Ο. Ξάνθης – Μ.Σ. Αγ. Κωνσταντίνος (Ελληνοβουλγαρική Μεθόριος) και στο επαρχιακό δίκτυο του Δήμου Μύκης. Στις δημοτικές οδούς εντός των οικισμών Δήμου Αβδήρων και Τοπείρου.

Επίσης αλυσίδες χρειάζονται στο ορεινό δίκτυο της Ροδόπης, καθώς και σε κομμάτια του επαρχιακού δικτύου της Π.Ε. Έβρου. Κλειστός είναι ο δρόμος από την Καμαριώτισα για Θερμά στην Ν. Σαμοθράκη λόγω χιονοθύελλας και αλυσίδες χρειάζονται σε όλο το δίκτυο του νησιού, σύμφωνα με ενημέρωση της Αστυνομίας.

Στην Θάσο αλυσίδες χρειάζονται σε όλο το εθνικό, επαρχιακό και δημοτικό δίκτυο. Μεγάλη προσοχή απαιτείται στα χωριά Παναγιά και Θεολόγος.

-Διαφήμιση-
Αγροτική Καινοτομία - Γεωργικές Συμβουλές