Χαμηλή η ζήτηση στις λαϊκές αγορές

Απομεινάρι του πρώτου κύματος της πανδημίας, η κρίση στις λαϊκές αγορές δεν δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Αρνητικό ήταν το πρόσημο για το παζάρι της Κομοτηνής στα προεόρτια με σχετικά βελτιωμένη εικόνα στην πρώτη λαϊκή του χρόνου, το περασμένο Σάββατο, εντούτοις δεν καταφέρνει να ξανακερδίσει τους καταναλωτές που επιλέγουν τις μεγάλες αλυσίδες, όπως εκείνοι ομολογούν.

Το ίδιο κλίμα επικρατεί στη Δράμα και, όπως διαπιστώνει ο ταμίας στην Αγορά Παραγωγών, Βασίλης Μαυροβασίλης, υπαίτια είναι η οικονομική κρίση. «Οι καταναλωτές ψώνισαν την παραμονή Χριστουγέννων, αλλά από την παραμονή Πρωτοχρονιάς κι έπειτα δεν έχουμε δουλειά στο μεγάλο παζάρι της Δράμας». Ταυτόχρονα, οι παραγωγοί αντιμετωπίζουν απώλειες σε χειμερινές καλλιέργειες, μπρόκολα, κουνουπίδια, αντίδια, λόγω του παγετού του Δεκέμβρη, που προκάλεσε σοβαρές ζημιές, με συνέπεια τη σχετική αύξηση των τιμών.

«Από τα 1.000 μπρόκολα που φύτεψα πήρα 300», αναφέρει χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι « η υγρασία λειτουργεί πολύ επιβαρυντικά. Όσο ανεβαίνουμε υψομετρικά, οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στο Νευροκόπι, που έπιασε τους -13 βαθμούς, δυσκολεύουν την αποθήκευση της πατάτας. »