Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για ανάπλαση χωριών σε αγροτικές περιοχές

xorio-agrotikes-perioxes
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Αρχίζει στις 23 Απριλίου και ολοκληρώνεται στις 9 Ιουλίου η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής πρότασης της αίτησης στήριξης για τη Δράση 19.2.4 «Βασικές υπηρεσίες & ανάπλαση χωριών σε αγροτικές περιοχές», Υπομέτρο 19.2 του Μέτρου 19 «Τοπική ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων (CLLD) – LEADER» ΠΑΑ 2014-2020.

Η Αναπτυξιακή Ροδόπης απευθύνει πρόσκληση στους φορείς που εμπίπτουν στις συγκεκριμένες κατηγορίες δυνητικών δικαιούχων να υποβάλουν προτάσεις έργων, με σκοπό να χρηματοδοτηθούν: φορείς του Α΄ και Β΄ βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημόσιου Τομέα, Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, πανεπιστήμια, ιδιωτικούς φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με σκοπό την υλοποίηση αντίστοιχων έργων δημόσιου χαρακτήρα.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Η δράση μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις περιοχές των περιφερειακών ενοτήτων Ροδόπης και Ξάνθης, με εξαίρεση τα πολεοδομικά συγκροτήματα των δύο πόλεων, Κομοτηνής και Ξάνθης. Το ποσοστό επιχορήγησης ανέρχεται στο 100%, όταν πρόκειται για επενδύσεις χωρίς κέρδη, διαφορετικά διαμορφώνεται στο 80%.

Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 1.570.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επόμενη προκήρυξη θα αφορά τη μεταποίηση, όπου συμπεριλαμβάνονται αρκετά τεχνικά δελτία με προτάσεις μεταποίησης αγροτικών και μη αγροτικών προϊόντων.

Οι φορείς ξεκινούν να εργάζονται πάνω στα έντυπα των προκηρύξεων έως ότου προχωρήσουν ηλεκτρονικά στην υποβολή.

Η υπογεγραμμένη αίτηση στήριξης μαζί με τα συνημμένα δικαιολογητικά-έγγραφα θα κατατίθενται στην Αναπτυξιακή Ροδόπης έως τις 17 Ιουλίου.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress