ΧΕΛΛΑΦΑΡΜ ΑΕ: Τεχνολογική καινοτομία για αποτελεσματικότερη άρδευση

Η ΧΕΛΛΑΦΑΡΜ ΑΕ εισάγει στη χώρα μας μία νέα τεχνολογία άρδευσης καλλιεργειών, με το καινοτόμο προϊόν Sumisansui (Σούμισανσούι). Κατασκευάζεται από την ιαπωνική εταιρεία Sumika Agrotech, η οποία ανήκει στον Όμιλο της γνωστής από τον χώρο φυτοπροστασίας Sumitomo Chemical.

Το Sumisansui είναι ένας ειδικός σωλήνας άρδευσης, κατασκευασμένος από υψηλής ποιότητας πολυαιθυλένιο (PE), ο οποίος σε όλο το μήκος του έχει υποβληθεί σε micro-διάτρηση μέσω μιας εξειδικευμένης τεχνολογίας λέιζερ.

Οι μικροσκοπικές και ειδικά κατανεμημένες οπές δημιουργούν κατά την άρδευση μία ψιλή δέσμη νερού (Soft Spray), η οποία πέφτει πάνω στο έδαφος με τρόπο ιδανικό για την άρδευση της καλλιέργειας.

Πλεονεκτήματα από τη χρήση του σωλήνα άρδευσης Sumisansui:

Ομοιόμορφο πότισμα

Με το Sumisansui γίνεται ομοιόμορφη κάλυψη της επιφάνειας του εδάφους, χωρίς να υπάρχουν στην καλλιέργεια περιοχές που αρδεύονται με μεγαλύτερη ή με μικρότερη ποσότητα νερού. Καθώς η καλλιέργεια ποτίζεται ομοιόμορφα, γίνεται πιο αποτελεσματική χρήση του νερού, εξοικονομώντας νερό και ενέργεια. Επιπρόσθετα, η ομοιόμορφη υγρασία στην επιφάνεια του εδάφους βελτιώνει την ενεργοποίηση των ζιζανιοκτόνων εδάφους.

Οικονομία στο νερό άρδευσης

Η ψιλή δέσμη (Soft Spray) νερού, που πέφτει ομοιόμορφα στο έδαφος κατά την άρδευση με τον Sumisansui, επιτρέπει στο έδαφος να απορροφήσει όλη την ποσότητα του εφαρμοζόμενου νερού χωρίς να έχουμε απορροή, δηλαδή απώλεια και σπατάλη νερού, με αποτέλεσμα την οικονομία στην κατανάλωση.

Ομοιόμορφο και καλύτερο φύτρωμα

Η ομοιόμορφη άρδευση του εδάφους συμβάλλει σημαντικά στο ομοιόμορφο και καλύτερο φύτρωμα, καθώς δεν υπάρχουν φυτά που ποτίζονται υπερβολικά πολύ ή καθόλου, αλλά και στη μετέπειτα ομοιόμορφη ανάπτυξη της καλλιέργειας μέχρι τη συγκομιδή. Επιπλέον, η ψιλή δέσμη νερού (Soft Spray) δεν τραυματίζει τα νεαρά φυτά στα πρώτα ευαίσθητα στάδια του φυτρώματός τους, μειώνοντας τις απώλειες. Ακόμη, η ψιλή δέσμη νερού που πέφτει στο έδαφος δεν επιτρέπει τη δημιουργία αδιαπέραστης ζώνης στην επιφάνεια του εδάφους (πέτσιασμα/κρούστα).

Ευκολία χρήσης

Η μεταφορά, η εγκατάσταση και η απεγκατάσταση του Sumisansui γίνεται με ευκολία και ταχύτητα, απαιτώντας ελάχιστα εργατικά, ενώ παράλληλα χρειάζεται ελάχιστο χώρο αποθήκευσης σε σύγκριση με άλλες μεθόδους άρδευσης (sprinkler, σταγόνα κ.ά.).

Υψηλή ποιότητα κατασκευής

Το Sumisansui και τα εξαρτήματα συνδεσμολογίας του κατασκευάζονται στην Ιαπωνία από υψηλής ποιότητας υλικά PE, PP & ABS με ειδική τεχνολογία κατασκευής, καθιστώντας τα ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες και στον χρόνο.