Στα χέρια της Δικαιοσύνης η υπόθεση των εικονικών σφαγών στις Σέρρες

Τι δηλώνει στην «ΥΧ» ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σπυρόπουλος

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης έχει πάρει η υπόθεση του κυκλώματος κτηνιάτρων του Δημοσίου και ιδιωτών που δραστηριοποιούνταν στην έκδοση ψευδών βεβαιώσεων γέννησης – θανάτων και σφαγής ζώων, έναντι αμοιβής, για λογαριασμό κτηνοτρόφων, ζημιώνοντας το ελληνικό Δημόσιο.

Οι τέσσερις κτηνίατροι, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Σερρών, και οι δύο ιδιώτες, μέλη του ΔΣ σφαγείου που έχει έδρα στον Δήμο Σιντικής, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση.

Επιπλέον, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, έδωσε εντολή για απαλλαγή των καθηκόντων τους από όσους είχαν θέση ευθύνης. «Οι κατηγορούμενοι έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη εδώ και περίπου δέκα ημέρες και αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους. Από την πρώτη στιγμή έχουμε κινήσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο, σε ό,τι αφορά την πειθαρχική τους δίωξη, σεβόμενοι και το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά και το γεγονός ότι η υπηρεσία πρέπει να λειτουργήσει. Ζητήθηκε από αυτούς να παραιτηθούν από θέσεις ευθύνης μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση, έχουν απομακρυνθεί, απαλλάχθηκαν όλοι και έχουν αναλάβει άλλοι, προκειμένου να υπάρχει ηρεμία και ισορροπία», δήλωσε στην «ΥΧ» ο κ. Σπυρόπουλος.

«Όποιος φταίει, θα πληρώσει»

Όπως είπε, επίσης, από την πρώτη ημέρα, και για κάποιες ημέρες που ήταν σε εξέλιξη η υπόθεση δεν είχαν επαφή μαζί τους, γιατί ήταν κρατούμενοι. Μετά την κατάθεσή τους, τούς ζητήθηκαν έγγραφες εξηγήσεις, ζήτησαν προθεσμία, αλλά ο ίδιος κίνησε τις διαδικασίες σε ό,τι αφορά την υπηρεσία και αυτό που προβλέπει ο νόμος με βάση την ποινική δικογραφία.

«Αυτό που είπα είναι ότι όποιος φταίει θα πληρώσει, αλλά σέβομαι το τεκμήριο της αθωότητας και περιμένω την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης», κατέληξε ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν με τις κατηγορίες –κατά περίπτωση– για δωροληψία – δωροδοκία υπαλλήλου, εμπορία επιρροής – μεσάζοντες, ψευδή βεβαίωση, παράβαση καθήκοντος, απάτη, παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων, αλλά και σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.