Χίος: Έρευνα για τη μεσογειακή διατροφή από το Berkeley και το Αριστοτέλειο

Η Μεσογειακή Διατροφή βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των σπουδαστών του Πανεπιστημίου Berkeley της California στην Χίο.

Οι 20 σπουδαστές του Πανεπιστημίου βρίσκονται στη Χίο και θα παραμείνουν μέχρι τις 14 Ιουλίου, στα πλαίσια του προγράμματος «Μεσογειακή Διατροφή & Συστήματα Τροφίμων».
Πρόκειται για μια συμπαραγωγή του Δήμου Χίου και της δράσης Study Abroad in Greece (SAiG) του μη κερδοσκοπικού οργανισμού CHORUS που σχεδιάστηκε και υλοποιείται σε συνεργασία με το University of California Berkeley και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στη Μεσογειακή Διατροφή και τα συστήματα τροφίμων που έχουν αναπτυχθεί γύρω από αυτή και περιλαμβάνει την ανάδειξη των ευεργετικών ιδιοτήτων της Μεσογειακής Διατροφής και ειδικότερα των προϊόντων που παράγονται στη Χίο. Οι σπουδαστές κατά τη διαμονή τους στο νησί πρόκειται να επισκεφθούν επαγγελματίες, επιχειρήσεις, εστιατόρια και φορείς του τόπου και να γνωρίσουν από κοντά τα προϊόντα που παράγονται και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται.

Την πραγματοποίηση των μαθημάτων και την ευθύνη για το ακαδημαϊκό πρόγραμμα έχουν αναλάβει η Dr Kristen Rasmussen από το UC Berkeley και ο Δρ Ιωάννης Μουρτζίνος από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.


Μέσω αυτής της δράσης, ο Δήμος Χίου ως συμπαραγωγός του εγχειρήματος, συμβάλει “στον εμπλουτισμό του τουριστικού προφίλ του νησιού μέσα από την προβολή του ως προορισμού ειδικού ενδιαφέροντος σε ένα διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον και δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε επισκέπτες από τα Πανεπιστήμια του εξωτερικού να έρθουν σε επαφή με τα πολύτιμα και μοναδικής ποιότητας προϊόντα που παράγονται στο νησί”, σημειώνει το δελτίο τύπου του Δήμου Χίου.

Πηγή: ertnews.gr