Χωρίς συγκεκριμένη δέσμευση η συνάντηση κτηνοτρόφων ΑΜ-Θ με Βορίδη

Χωρίς συγκεκριμένη δέσμευση η συνάντηση κτηνοτρόφων ΑΜ-Θ με Βορίδη

Διάθεση για συζήτηση στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν, με κυριότερο τη σύναψη συμβολαίων για την αγορά γάλακτος που αυτή τη στιγμή γίνεται με προφορικές συμφωνίες και ανοιχτές τιμές, διαπίστωσαν οι εκπρόσωποι των κτηνοτροφικών συλλόγων και συνεταιρισμών της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη.

Όπως ανέφερε στην «ΥΧ» ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Καβάλας, Νίκος Δημόπουλος: «Ο κ. Βορίδης δεν αρνήθηκε σε κανένα σημείο της συζήτησής μας ότι είναι εφικτό να υπάρχουν γραπτές συμφωνίες με αμοιβαία συμπεφωνημένη τιμή, από τον αγοραστή γάλακτος και τον κτηνοτρόφο.

Ωστόσο δεν πήραμε κάποια περαιτέρω δέσμευση για το πώς και πότε μπορεί να ισχύσει αυτό το αίτημά μας. Επιπλέον συζητήσαμε για τους ελέγχους στην αγορά γάλακτος, τα σχέδια βόσκησης και άλλα θέματα που απασχολούν την κτηνοτροφική κοινότητα».

Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥπΑΑΤ:

«Εργαζόμαστε για τη διασφάλιση αξιοπρεπών τιμών στους παραγωγούς και καταπολέμηση των παράνομων ελληνοποιήσεων

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης συναντήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν τα ζητήματα που τους απασχολούν με κυρίαρχο αυτό των συμβολαίων αγοράς γάλακτος με συγκεκριμένους όρους μεταξύ κτηνοτρόφων και επιχειρήσεων και τους ελέγχους για την αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων.

Ο Υπουργός τόνισε ότι στόχος του είναι να βρεθεί ο τρόπος για να διασφαλιστεί μία αξιοπρεπής τιμή για τον παραγωγό ενώ ανέλυσε λεπτομερώς τον σχεδιασμό του στο ζήτημα της αντιμετώπισης των ελληνοποιήσεων και του μιμητισμού αγροτικών προϊόντων όπως το γάλα και το κρέας».