Χρηματοδότηση για την παρακολούθηση της διαθεσιμότητας του νερού μέσω αισθητήρων στις ΗΠΑ

Αισθητήρες συνδεδεμένους σε δορυφόρους για τη διαχείριση του νερού, της ενέργειας και άλλων αγροτικών πόρων χρησιμοποιεί η νεοφυής επιχείρηση Virridy για να μετριάσει τις επιπτώσεις από την αλόγιστη χρήση νερού στην άρδευση.

Πρόσφατα ανακοίνωσε το κλείσιμο ενός χρηματοδοτικού κύκλου αξίας 5,5 εκατ. δολαρίων, τα έσοδα του οποίου θα τα χρησιμοποιήσει για να επιταχύνει την ανάπτυξη και την υιοθέτηση των αισθητήρων της. Πιο αναλυτικά, η startup, με έδρα το Πόρτλαντ του Όρεγκον, κατασκευάζει αισθητήρες που μπορούν να εγκατασταθούν σε αντλίες νερού για τη συλλογή δεδομένων σχετικά με τη διαθεσιμότητά του, μέσω δορυφόρου. Η πλατφόρμα μηχανικής εκμάθησης, που έχει δημιουργήσει, αναλύει αυτά τα δεδομένα για να βοηθήσει τους σχετικούς φορείς να κάνουν έγκαιρες παρεμβάσεις. Αυτό βοηθά στη συντήρηση των εγκαταστάσεων και στην αποτελεσματική παροχή των πόρων για την ορθολογική χρήση τους, διασφαλίζοντας ότι οι κοινότητες, οι καλλιέργειες και τα ζώα τους θα έχουν σταθερή πρόσβαση στο νερό.

Επίσης, η νεοφυής επιχείρηση προσφέρει και βοηθητικούς αισθητήρες που μπορούν να παρακολουθούν την ποιότητα του αέρα, τη δέσμευση άνθρακα του εδάφους, την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και άλλες παραμέτρους για τη βελτίωση της διατήρησης των πόρων, της ενεργειακής απόδοσης και της ανθεκτικότητας στο κλίμα.

Συνεργαζόμενη με οργανισμούς όπως το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών, η USAID, η Παγκόσμια Τράπεζα, η NASA, η Millennium Water Alliance και η Swarm Technologies, η Virridy είναι σε θέση να κάνει τους αισθητήρες της προσιτούς για τις κοινότητες που στοχεύει.