Χρηματοδότηση 15 εκατ. ευρώ σε νεοφυείς επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα

rockstart-startup

Ο ευρωπαϊκός επιταχυντής Rockstart αναζητά start ups που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα, ώστε να επενδύσει σε αυτές 15 εκατ. ευρώ.

Ο Rockstart αναζητά, επί του παρόντος, αιτήσεις για την πρώτη της χρηματοδότηση στις νεοφυείς επιχειρήσεις, η οποία θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2019. Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τέλος Μαΐου.

Ο επιταχυντής έχει εντοπίσει τρεις βασικές προκλήσεις για τις οποίες ψάχνει καινοτόμες λύσεις μέσω start ups. Αυτές είναι η σπατάλη τροφίμων, η ανάγκη ιχνηλασιμότητας και η βελτιστοποίηση των καλλιεργητικών πρακτικών. Τα 15 εκατ. ευρώ αναμένεται να επενδυθούν σε πάνω από 200 νεοσύστατες επιχειρήσεις σε αυτούς τους τομείς κατά τα επόμενα πέντε χρόνια και να προωθήσουν εταιρικές σχέσεις με σημαντικούς συντελεστές. Σκοπός είναι να βοηθήσουν νεοφυείς εταιρείες να βρουν τους πρώτους πελάτες τους.

Ψάχνουμε για εξαιρεωεοφτικές επιχειρηματικές ομάδες που ξεκινούν τώρα στον αγροδιατροφικό τομέα και χρησιμοποιούν αναδυόμενες τεχνολογίες και νέα επιχειρηματικά μοντέλα για να αλλάξουν θετικά ή να μεταμορφώσουν το σύστημα παροχής των τροφίμων»

δήλωσε ο Mark Durno επικεφαλής του επιταχυντή.

Οι επιλεγμένες ομάδες θα ταξιδέψουν στην Κοπεγχάγη για το πρόγραμμα επιτάχυνσης, μέσω του οποίου θα έρθουν σε επαφή με περισσότερους από 100 μέντορες και ανθρώπους της βιομηχανίας τροφίμων για να τους βοηθήσει να εξελίξουν την καινοτομία τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσω της ιστοσελίδας https://www.rockstart.com/agrifood/agrifood-program/.