Χρυσό για τον Θρακιώτη «Κύκλωπα» στην Καλαμάτα

Με βαθμολογία 91,7 στο «Kalamata Olive Oil Awards»

Χρυσό για τον Θρακιώτη «Κύκλωπα» στην Καλαμάτα
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Με χρυσά γράμματα συνεχίζει τη διαδρομή του το ελαιόλαδο Μάκρης «Κύκλωπας» μετά την εντυπωσιακή του εμφάνιση στον διαγωνισμό ποιότητας εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου «Kalamata Olive Oil Awards» του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς Καλαμάτας που ολοκληρώθηκε το Σάββατο 14 Απριλίου. Το Φεστιβάλ διοργάνωσε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας με την υποστήριξη της Περιφέρειας, των Δήμων ενώ τον πήχη ανέβασαν οι διακεκριμένοι γευσιγνώστες που αξιολόγησαν τις συμμετοχές.

Το ελαιόλαδο Μάκρης από το ελαιοτριβείο Κύκλωπας της Μάκρης κατακτά επί μια δεκαετία συνεχόμενες διακρίσεις χάρη στη φροντίδα και την παράδοση της οικογένειας Κελίδη που επιλέγει να διατηρεί την εξαιρετική ποιότητα στον δρόμο της ανάδειξης της παράδοσης της περιοχής σε ελιά και λάδι. Ο Κύκλωπας μετρά 64 παγκόσμια βραβεία έχοντας λάβει το πρώτο του το 2008, στο φεστιβάλ ελαιόλαδου στην Αθήνα. Πριν δυο χρόνια μπήκε στη λίστα με τα 50 καλυτέρα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα του κόσμου.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Στην Καλαμάτα κέρδισε το χρυσό με βαθμολογία 91,7 το λάδι του Έβρου, ποικιλίας Μαρώνειας. Το αργυρό κέρδισε το λάδι Malva με βαθμολογία 90,5 της εταιρίας του Νίκου Μαρουλάκου, από τη Μονεμβασία Λακωνίας, ποικιλίας Αθηνολιάς. Το χάλκινο, με βαθμολογία 89,7, κέρδισε το λάδι lidrivio, της εταιρίας Patrida Imports, από τη Μονεμβασιά Λακωνίας, ποικιλίας Κορωνέικης και Αθηνολιάς.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress