Το ypaithros.gr συμμετέχει στην 4ωρη στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ

Το ypaithros.gr, την Τετάρτη 28/2 από τις 12:00 π.μ. έως τις 16:00 μ.μ. συμμετέχει στην 4ωρη στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ, που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Ήταν Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023 στις 23:22 όταν η επιβατική αμαξοστοιχία της Hellenic Train που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να μεταφέρει τους ταξιδιώτες της στον προορισμό τους έγινε το «φέρετρο» που μετέφερε 57 εξ αυτών… στον παράδεισο.

Ήταν η μέρα που τα Τέμπη βυθίστηκαν στο πένθος και έγιναν το πέρασμα για 57 ψυχές προς στην αιωνιότητα, αφήνοντας πίσω φίλους, οικογένεια αλλά και όλη τη χώρα να θρηνεί.

Ήταν η μέρα που τα χρώματα χάθηκαν, ο χρόνος σταμάτησε και όλοι ευχόμασταν να μπορούσε έστω για μία φορά να γυρίσει λίγα λεπτά πίσω για να αποφευχθεί η τραγωδία.

Το ypaithros.gr συμπαραστέκεται σε όσους έχασαν τους αγαπημένους τους, αλλά και στους επιζώντες του τραγικού δυστυχήματος και ελπίζει ότι σύντομα θα έρθει «Η ΜΕΡΑ που θα αποδοθεί η δικαιοσύνη».

Παρακάτω ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Στη συμπλήρωση ενός χρόνου από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς και τις οικογένειές τους να ζητούν δικαιοσύνη και τιμωρία των υπευθύνων, ενώ η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια απομυζούν το εισόδημα εργαζομένων και συνταξιούχων, τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν και η ζωή των πολιτών χειροτερεύει, οι δημοσιογράφοι της χώρας διεκδικούμε:

  • Ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης και τιμωρία των υπευθύνων
  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με πραγματικές μισθολογικές αυξήσεις
  • Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας
  • Τέλος στην αισχροκέρδεια και την ακρίβεια

Οι δημοσιογράφοι συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των αγροτών και στηρίζουμε τον αγώνα των υγειονομικών για αναβαθμισμένα δημόσια νοσοκομεία, και των φοιτητών για Δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σημ:  Εξαιρούνται οι συνάδελφοι που στο διάστημα αυτό θα καλύψουν την εκδήλωση στα Τέμπη και κάθε άλλη εκδήλωση μνήμης, καθώς και τις απεργιακές κινητοποιήσεις».