Υπεγράφη η υπουργική απόφαση για την ενίσχυση των Ομάδων Τοπικής Δράσης, στο πλαίσιο του LEADER Αλιείας

Αυστηρή απάντηση Κασίμη σε Αραμπατζή για την απορροφητικότητα του ΕΠΑλΘ
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Μπαίνουν σιγά – σιγά οι βάσεις για την προκήρυξη των τοπικών Leader Αλιείας, αφού μετά την ορισμό των αναπτυξιακών εταιρειών τον περασμένο Αύγουστο που θα αναλάβουν τον ρόλο του ενδιάμεσου φορέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020, υπεγράφη και η υπουργική απόφαση, με την οποία καθορίζονται και οι κανόνες ενίσχυσής τους.

Ειδικότερα με την απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, καθορίζονται οι κανόνες και οι διαδικασίες για την υλοποίηση των δράσεων που αφορούν σε δαπάνες λειτουργίας και συντονισμού των Ομάδων Τοπικής Δράσης Αλιείας, στο πλαίσιο του μέτρου 8.3.3 «Εφαρμογή στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης (μόνο για δράσεις που αφορούν δαπάνες λειτουργίας και συντονισμού)» της Προτεραιότητας 4 ‘Αύξηση της απασχόλησης και της εδαφικής συνοχής’ του Ε. Π. Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020 (ΕΠΑΛΘ 2014-2020).

Όπως επισημαίνεται στην απόφαση «η περίοδος επιλεξιμότητας των δαπανών αρχίζει από την επομένη της κατάθεσης του Φακέλου Β στο πλαίσιο της Πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για την επιλογή Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης του ΠΑΑ 2014 – 2020 και του ΕΠΑΛΘ 2014 – 2020 και μέχρι τη λήξη του προγράμματος, δηλαδή μέχρι και την 31η.12.2023».

Δείτε εδώ αναλυτικά την υπουργική απόφαση

-Διαφήμιση-