Και με τη βούλα, η ΝEΑ ΚΑΠ

Υπερψηφίστηκε από το Ευρωκοινοβούλιο

Με την ψήφιση και των τριών Κανονισμών από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου γράφτηκε το απόγευμα της Τρίτης 23 Νοεμβρίου ο επίλογος της διαδικασίας για την έγκριση της νέας ΚΑΠ, η οποία θα εφαρμοστεί και επίσημα πλέον από την 1η Ιανουαρίου 2023.

Και οι τρεις Κανονισμοί (Στρατηγικά Σχέδια Οριζόντιος Κανονισμός και ΚΟΑ) ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία από το σώμα των Ευρωβουλευτών, δίνοντας το πράσινο φως για την τυπική πλέον έκδοσή στην εφημερίδα της ΕΕ. Όπως έγινε γνωστό από τον επίτροπο γεωργίας Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι, στις 2 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο θα υιοθετήσει τους Κανονισμούς, για να δημοσιευτούν στις 6 Δεκεμβρίου.

Ο Κανονισμός για τα Στρατηγικά Σχέδια εγκρίθηκε με 452 ψήφους υπέρ, 178 κατά και 57 αποχές, ο Οριζόντιος Κανονισμός με 485 ψήφους υπέρ, 142 κατά και 61 αποχές και ο Κανονισμός για την Κοινή Οργάνωση της Αγοράς με 487 υπέρ, 130. κατά και 71 αποχές.

«Καλωσορίζω τα τελικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας για το πακέτο της νέας ΚΑΠ με αυξημένη πλειοψηφία. Δίνεται έτσι ένα ισχυρό μήνυμα για όλους τους αγρότες της ΕΕ αλλά και για τον καθένα που θέλει μία βιώσιμη γεωργία, φιλική προς το περιβάλλον, το κλίμα και την καλή διαβίωση των ζώων» τόνισε ο επίτροπος.  

Διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό δελτίο τύπου του Ευρωκοινοβουλίου