Στο υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο για τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ

Να θεραπευτούν οι αδυναμίες του Οργανισμού ζητά, μέσω της «ΥΧ», ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ

Το νομοσχέδιο για τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ παρουσίασε χθες, Πέμπτη 28 Ιουλίου, στο υπουργικό συμβούλιο, που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς.

Καθώς ο πρωθυπουργός δεν έκανε καμία αναφορά στην εισαγωγική του τοποθέτηση –όπως αυτή δημοσιεύτηκε από το Μέγαρο Μαξίμου–, οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Γεωργαντά ουσιαστικά να κάνει μία συνοπτική παρουσίαση του προτεινόμενου σχεδίου νόμου, υπογραμμίζοντας περισσότερο τους στόχους και τον προσανατολισμό που θα το διέπει.

Η «ΥΧ» επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ, Σπύρο Μάμαλη, μέλος του ΔΣ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι δεν είχε καμία ενημέρωση σχετικά με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου.

Ο ίδιος, πάντως, τόνισε πως «ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ πρέπει να αποκτήσει ένα σύγχρονο νομικό πλαίσιο, το οποίο να καθορίζει τους όρους λειτουργίας και τα πεδία δραστηριοτήτων του, καθώς μέχρι σήμερα η ασάφεια δημιουργεί προσκόμματα, εμποδίζοντας να παίξει τον επιτελικό ρόλο που πρέπει να έχει».

Καταλήγοντας, ο ίδιος σημείωσε ότι «ελπίζουμε ότι το νομοσχέδιο θα θεραπεύσει τις αδυναμίες και τα εγγενή προβλήματα που προέκυψαν μετά τη συγχώνευση των τεσσάρων οργανισμών και τη δημιουργία του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, που παραμένουν μέχρι σήμερα άλυτα».

Να τονίσουμε ότι μέχρι την έκδοση της «ΥΧ» το απόγευμα της Πέμπτης 28 Ιουλίου, δεν κατέστη δυνατόν να ενημερωθούμε από κανέναν αρμόδιο στο ΥΠΑΑΤ για το περιεχόμενο του προτεινόμενου σχεδίου νόμου, ή τουλάχιστον για τους βασικούς του άξονες.