Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Σουφλί, Αλεξανδρούπολη, Σαμοθράκη

Στην κατηγορία κινδύνου τέσσερα θα βρίσκονται αύριο οι δήμοι Σουφλίου, Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εξέδωσε η Πολιτική Προστασία για το Σάββατο 24 Αυγούστου.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι οι συγκεκριμένες περιοχές του νομού θα παραμείνουν στο «πορτοκαλί» και τις επόμενες ημέρες. Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία υπενθυμίζεται ότι κατά τις ημέρες που ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι υψηλός, θα πρέπει με απόλυτη αυστηρότητα να τηρούνται οι γνωστές απαγορεύσεις.

Ειδικότερα, απαγορεύεται:

1. Το άναμμα φωτιάς για οποιοδήποτε σκοπό φωτιά στην ύπαιθρο.
2. Το άναμμα και η διατήρηση φωτιάς για οποιοδήποτε σκοπό φωτιά εντός κατοικιών, ξενοδοχείων, εργαστηρίων, καλυβιών, ποιμνιοστασίων, σκηνών, αυλών ή περιφραγμένων ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός δασών και δασικών εκτάσεων.
3. Η τοποθέτηση, φύλαξη ή εγκατάλειψη εύφλεκτων υλών και άχρηστων ειδών και απορριμμάτων εντός δασών ή δασικών εκτάσεων.
4. Η δημιουργία χώρων απόρριψης και η καύση απορριμμάτων εντός των δασών ή δασικών εκτάσεων.
5. Το κάπνισμα μελισσών.
6. Η καύση αγρών ή αγροτικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων.
7. Η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων – σπίρτων και άλλων υλών.
8. Η εκτέλεση θερμών εργασιών, όπως η ηλεκτροσυγκόλληση, η κοπή, η χρήση φλόγας ή ηλεκτρικού τόξου ή οποιουδήποτε εξοπλισμού που μπορεί να προκαλέσει θερμότητα, φλόγα ή σπινθήρα.

Πηγή: ert.gr