Θερμή ήταν η ανταπόκριση του κοινού της Θράκης

σε ημερίδα που διοργάνωσε την περασμένη Παρασκευή ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ν. Ροδόπης «Το Κεντρί», με κεντρική ομιλήτρια τη Χρυσούλα Τανανάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας του ΑΠΘ, η οποία παρουσίασε αναλυτικά τα προϊόντα της κυψέλης και τη σχέση τους με τον άνθρωπο.

Μιλώντας για τα πλεονεκτήματα του μελιού, εξήγησε μεταξύ άλλων ότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο Εργαστήριο, διαπιστώθηκε ότι οι θερμίδες ανά κιλό είναι από 3.080 έως 3.500, άρα σημαντικά χαμηλότερες από τη ζάχαρη. Έτσι, με την κατανάλωση ελληνικού μελιού μπορεί κάποιος να είναι λεπτός και υγιής.