Νέος αγροτικός σύλλογος συστήνεται στο Ξουρίχτι Βόλου

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των αγροτών στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Ξουριχτίου το απόγευμα της Τετάρτης 24/4. Συγκεκριμένα συμμετείχαν αγρότες από το Ξουρίχτι, Μηλιές, Βυζίτσα και Τσαγκαράδα επίσης συμμετείχαν και δήλωσαν την στήριξη τους από τους Αγροτικούς Συλλόγους Ζαγοράς και Μακρυνίτσας. 

Οι αγρότες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας για τις μεγάλες καταστροφές μετά το πέρας της χαλαζόπτωσης στην παραγωγή, στο φυτικό κεφάλαιο και στην αγροτική οδοποιία που είναι σε μαύρα χάλια.

Οι αγρότες του Ξουριχτίου ξεκίνησαν να συγκεντρώνουν υπογραφές για σύσταση νέου Αγροτικού Συλλόγου και συγκρότησαν μια πενταμελή  προσωρινή επιτροπή. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε και περιοδεία στα κατεχόμενα χωράφια και δρόμους του Ξουριχτίου.

Βόλος: Νέος αγροτικός σύλλογος συστήνεται στο Ξουρίχτι

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας διεκδικεί:

Διεκδικούμε:

Άμεσες εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ και αποζημίωση στο 100% στους αγρότες που επλήγησαν.

Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να καλύπτει το 100% της πραγματικής ζημιάς για όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους και με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

Επισκευή και συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας που είναι σε μαύρα χάλια.

Συμψηφισμό των οφειλών του ΕΛΓΑ με την αποζημίωση.

Πρόγραμμα αντιχαλαζικής προστασίας σε όλη την περιφέρεια.

Πηγή: ertnews.gr