Λουκέτο σε παράνομο αποστακτήριο στο Καματερό Αττικής

Λουκέτο σε παράνομο αποστακτήριο στο Καματερό Αττικής
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Τέλος στη λειτουργία παράνομου αποστακτηρίου αλκοολούχων ποτών που εντοπίστηκε στο Καματερό Αττικής έβαλαν οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, οι διαφυγόντες φόροι από την παράνομη λειτουργία της μονάδας ξεπερνούν τα 30.000 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Στο πλαίσιο της στρατηγικής ενίσχυσης των ελέγχων που έχει αναπτύξει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για τη την αντιμετώπιση των κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη παραγωγή και διακίνηση προϊόντων απόσταξης, η Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων Αττικής (ΕΛ.Υ.Τ.) με τη συνδρομή της Κινητής Ομάδας Ελέγχου του ΣΤ΄ Τελωνείου Πειραιά, αξιοποιώντας σχετική πληροφορία, προέβησαν στις 18.11.2016 σε αιφνιδιαστικό έλεγχο, σε αποθήκη στην περιοχή του Καματερού, όπου λειτουργούσε παράνομο αποστακτήριο αλκοολούχων, θέτοντας τέλος στη λειτουργία του.

Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 4 άμβυκες απόσταξης
  • 800 lt έτοιμου προϊόντος τσίπουρου
  • 2.000 lt έτοιμου προϊόντος κρασί
  • 20 τόνοι περίπου στέμφυλα, που προορίζονταν για απόσταξη και παραγωγή τσίπουρου
  • 40 περίπου δεξαμενές αποθήκευσης, καθώς και πλήθος άλλων βοηθητικών εργαλείων απόσταξης και τυποποίησης.

Οι αναλογούσες φορολογικές και λοιπές επιβαρύνσεις για το έτοιμο προϊόν, αλλά και αυτό που θα παραγόταν, ξεπερνούν τα 30.000 ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό κάθε εμπλεκόμενου και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων».

-Διαφήμιση-
Delegate