Στο τραπέζι συντελεστής 15% στους αγρότες με αφορολόγητο

Στο τραπέζι συντελεστής 15% στους αγρότες με αφορολόγητο
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Πρόταση για φορολόγηση των αγροτών με συντελεστή 15% για τα εισοδήματα που θα αποκτήσουν το 2016 με ταυτόχρονη «ένταξή» τους στο –όποιο- αφορολόγητο όριο που θα προκύψει από τη διαπραγμάτευση φέρεται να έχει καταθέσει η κυβέρνηση προς τους δανειστές.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής», επί του θέματος φαίνεται να υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, όπως και για την πλειοψηφία των φορολογικών θεμάτων, εκτός από το ύψος του αφορολόγητου.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Η κυβέρνηση αρνείται να μειωθεί το όριο κάτω από τα 9.100 ευρώ, αντίθετα οι θεσμοί πιέζουν να υποχωρήσει στα επίπεδα των 8.182 ευρώ.

Επί του ασφαλιστικού, δεκτές έχουν γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, οι προτάσεις της ελληνικής πλευράς για εισφορές κύριας ασφάλισης των αγροτών στο 16% του εισοδήματός τους, εφόσον το επιθυμούν, με τριετή περίοδο προσαρμογής. Αντίστοιχη αλλά πενταετής περίοδος θα υπάρξει και για όσους επιλέξουν εισφορές 20%. Ωστόσο το «χάσμα» που υπάρχει στις επικουρικές και στα ποσοστά αναπλήρωσης εμποδίζει μέχρι αυτή την ώρα την τελική συμφωνία επί του ασφαλιστικού με αποτέλεσμα κάθε πρόβλεψη αυτή  τη στιγμή για τους τελικούς συντελεστές να είναι παρακινδυνευμένη.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress