Αλεξιάδης: Δεν θα υπάρχει αναδρομική φορολόγηση των εισοδημάτων του 2015

Σε πέντε δόσεις θα πληρωθεί ο φετινός ΕΝΦΙΑ

Απέρριψε το ενδεχόμενο αναδρομικής φορολόγησης των εισοδημάτων του 2015 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης σε ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα.

Επιπλέον, απαντώντας σε τοποθετήσεις βουλευτών, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου, στο οποίο έχει ενσωματωθεί η διάταξη για τη διαφάνεια στη διαφημιστική δαπάνη των τραπεζών, ο κ. Αλεξιάδης, είπε ότι η κυβέρνηση έχει την πρόθεση να λάβει ανάλογα μέτρα για τις ΔΕΚΟ και τις εταιρείες με νομοθετικές ρυθμίσεις που θα φέρει στο μέλλον.

«Ο αγώνας σε θέματα διαπλοκής είναι ενοποιημένος και όποιος θέλει μπορεί να προσφέρει στην προσπάθεια αυτή», ανέφερε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε, επίσης, ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται διάταξη «με την οποία θα μπορούν να σπάσουν οι τρεις διμηνιαίες δόσεις για την καταβολή του φόρου σε όσες περισσότερες μηνιαίες είναι δυνατόν», προσθέτοντας ωστόσο ότι αυτό μπορεί να γίνει όταν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.

Αντικείμενο της διαπραγμάτευσης είναι σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη το θέμα του αφορολόγητου ορίου και της φορολογικής κλίμακας.

Αναφερόμενος ειδικότερα στο θέμα της συλλογής των αποδείξεων, είπε ότι όλοι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ζητούν αποδείξεις και όταν θα θεσμοθετηθούν οι συναλλαγές με πλαστικό χρήμα, δεν θα χρειάζονται αποδείξεις για τις συναλλαγές που θα γίνονται με αυτό τον τρόπο.

Το σχέδιο νόμου εγκρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπή κατά πλειοψηφία και με ευρεία πολιτική συναίνεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ