Αν. Μακεδονία – Θράκη: Με… γεύση αυθεντικής εμπειρίας

Αγροδιατροφή και αγροτουρισμός η αιχμή του δόρατος της περιοχής

Αν. Μακεδονία - Θράκη: Με… γεύση αυθεντικής εμπειρίας

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει τη «2η Θρακο-Mακεδονική SYNERGIA» στις 20 Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη. Η ιδέα για τη SYNERGIA Προώθησης Τοπικών Προϊόντων του αγροτοδιατροφικού τομέα και τη σύνδεση με τη διαμονή, την εστίαση και την εμπορική πώληση ήταν απαραίτητη, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Μιχάλη Αμοιρίδη.

Μιχάλης Αμοιρίδης, αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού
Η θρακομακεδονική κουζίνα αποτελεί κρίσιμο στοιχείο ανάπτυξης του τουρισμού

«Στόχος μας είναι να γνωρίσουν οι κάτοικοι τα ποιοτικά προϊόντα που παράγονται εδώ, να καταναλώνουν ό,τι παράγεται στον τόπο τους και, ακολούθως, να προβάλλουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό τη θρακομακεδονική και την πολίτικη κουζίνα». Ο κ. Αμοιρίδης παρακινεί τους επαγγελματίες της εστίασης να προωθούν τα τοπικά προϊόντα, γιατί έχουν άριστη ποιότητα και τιμή, ειδικά όσα δεν απαντώνται σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και της Ευρώπης. Η θρακομακεδονική κουζίνα αποτελεί κρίσιμο στοιχείο ανάπτυξης του τουρισμού. «Τα κρέατα, τα τυροκομικά, τα κρασιά, τα ελαιόλαδα και τα ζυμαρικά του τόπου μας είναι αγνά και ποιοτικά και θεωρούμε σημαντικό να τα καταναλώνουν οι επισκέπτες. Ο αγροτικός κλάδος δίνει δουλειά και εισόδημα σε μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της περιοχής και στοχεύουμε να το αυξήσουμε. Ένας από τους τρόπους για να το επιτύχουμε είναι η σύνδεσή του με τον τουρισμό».

Επιπλέον, ο αγροτουρισμός, κομμάτι του τουρισμού, χρειάζεται να συνδεθεί περισσότερο με την αγροτική παραγωγή, την κτηνοτροφία και τα τοπικά παραγόμενα προϊόντα. «Μέσα από τη SYNERGIA στοχεύουμε να αναδείξουμε τα ποιοτικά καταλύματα που είναι διάσπαρτα σε όλη την περιφέρεια. Τα περισσότερα βρίσκονται σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής περιφέρειας. Στη Θάσο και τη Σαμοθράκη δημιουργούνται σύγχρονες αγροτουριστικές μονάδες, με άξονα τη διασύνδεση με το τοπικό προϊόν».