Η ΔΕΗ ψάχνει αν περίπου 30.000 αγρότες δικαιούνται μειωμένο τιμολόγιο

Σε περίπου 30.000 φθάνει ο αριθμός των αγροτών – σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδα Ημερησία – που δεν έχουν πιστοποιήσει μέχρι σήμερα στη ΔΕΗ ότι είναι κατ’ επάγγελμα αγρότες και ότι όντως δικαιούνται το μειωμένο αγροτικό τιμολόγιο ρεύματος.

«Αν πρόκειται για «μαϊμού-αγρότες» ή όχι, η επιχείρηση θα το διαπιστώσει στους ελέγχους που έπονται, βάσει της απογραφής με τα ειδικά ερωτηματολόγια που διενήργησε, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το μητρώο με τους αγρότες και να περιορίσει τις απώλειες εσόδων. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την υπογραφή του δανείου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, διέψευσε χθες πληροφορίες ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν εκτιναχθεί στα 2,5 δισ. ευρώ, από 2 δισ. ευρώ το καλοκαίρι.
Είπε ότι οι οφειλές είναι λιγότερες και ότι τελευταία έχει μειωθεί ο αριθμός των οφειλετών από 2,5 εκατ. πελάτες σε περίπου 2,1 εκατ. Σύμφωνα με πληροφορίες σε ρύθμιση της οφειλής του 1,5 εκατ. ευρώ εντάχθηκε το κτίριο Atrina στο Μαρούσι, καταβάλλοντας την προκαταβολή και το υπόλοιπο σε δόσεις», αναφέρει η Ημερησία.

Ανακοίνωση για πληρωμή με κάρτες

Με πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες θα μπορούν να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους οι πελάτες της ΔΕΗ μετά την ολοκλήρωση σχετικού ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού που έχει προκηρύξει η εταιρεία.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ, οι πληρωμές θα μπορούν να γίνονται είτε μέσω της ιστοσελίδας της, είτε μέσω POS που θα εγκατασταθούν σύντομα στα καταστήματά της.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η ΔΕΗ, στο πλαίσιο της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών της και  με στόχο, πάντα, την καλύτερη εξυπηρέτηση  των πελατών της, προωθεί νέες καινοτόμες υπηρεσίες  για την εξόφληση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.
Ειδικότερα, με τις  υπηρεσίες e-pos και pos, οι πελάτες της ΔΕΗ θα έχουν τη δυνατότητα εξόφλησης των λογαριασμών τους, με τη χρήση πιστωτικών, χρεωστικών και προπληρωμένων καρτών, είτε μέσω της ιστοσελίδας της ΔΕΗ, είτε μέσω  των συσκευών POS  που θα εγκατασταθούν σύντομα στα Καταστήματα της ΔΕΗ.
Οι εν λόγω υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες, μετά την ολοκλήρωση του ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού που θα προκηρύξει η ΔΕΗ.  Ήδη, η ΔΕΗ έχει αναπτύξει το κατάλληλο λογισμικό και είναι καθ’ όλα έτοιμη για την υποστήριξη αυτών των νέων υπηρεσιών.
Σήμερα, οι λογαριασμοί μπορούν να εξοφληθούν στα 101 καταστήματα της ΔΕΗ πανελλαδικά, καθώς και σε άλλα εναλλακτικά δίκτυα, σε περισσότερα από 6.000 σημεία σ’ ολόκληρη τη χώρα, σε τράπεζες (ΑΤΜ, e-banking, phone banking, πάγια τραπεζική εντολή), στα καταστήματα των ΕΛΤΑ, σε συμβεβλημένους συνεργάτες (όπως τα supermarkets , τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, κλπ), καθώς επίσης και μέσω της υπηρεσίας e-bill της ΔΕΗ για τους χρήστες του e-banking.
Η ΔΕΗ είναι σε στενή συνεργασία με τις τράπεζες για την ολοκλήρωση της υλοποίησης των νέων υπηρεσιών, τον καθορισμό των βέλτιστων όρων πληρωμής και προσδοκά στη θετική ανταπόκρισή τους.»