Η μεσογειακή διατροφή προστατεύει την όραση

Η μεσογειακή διατροφή προστατεύει την όραση
-Διαφήμιση-

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition, η μεσογειακή διατροφή είναι ωφέλιμη στη μάχη κατά της απώλειας όρασης.

Επιστήμονες που έκαναν την ανακάλυψη, δήλωσαν ότι τα ευρήματα δείχνουν ότι η διατροφή έχει πολύ μεγάλη σημασία στη μάχη έναντι της εκφύλισης ωχράς κηλίδας.

Ενήλικες που κατανάλωναν τακτικά τροφές που ανήκαν στη μεσογειακή διατροφή ήταν 26% λιγότερο πιθανό να χάσουν την όρασή τους και μεταξύ όσων έφεραν γονίδιο που τους έθετε σε υψηλότερο κίνδυνο εκφύλισης ωχράς κηλίδας, ο κίνδυνος μειώθηκε κατά το ένα τρίτο.

-Διαφήμιση-

Οι ειδικοί από το Harvard Medical School και το Tufts University στη Βοστόνη ρώτησαν 2.500 εθελοντές, άντρες και γυναίκες, σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες. Ο καθένας παρακολουθήθηκε για 13 χρόνια.

Τακτική κατανάλωση ιχθυελαίων και λαχανικών φάνηκε να προστατεύει περισσότερο. Ένα αντιοξειδωτικό που εκτιμάται ότι προστατεύει τα μάτια είναι η λουτεΐνη, που βρίσκεται σε αφθονία σε τροφές όπως η λαχανίδα. Η Μεσογειακή διατροφή εκτιμάται ότι προστατεύει τα μάτια μειώνοντας τον κίνδυνο φλεγμονής.

-Διαφήμιση-