«Κλείδωσε» ο λογαριασμός των 5,4 δις από φορολογία-ασφαλιστικό

Κλείδωσε ο λογαριασμός των 5,4 δις από φορολογία-ασφαλιστικό
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Αποφασισμένη να λάβει μέτρα 5,4 δισ. ευρώ (3% του ΑΕΠ) είναι η κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει το συντομότερο δυνατό η αξιολόγηση.

Το ύψος του «λογαριασμού» ανακοινώθηκε κι επισήμως την Τρίτη 29 Μαρτίου από την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη. Τα μέτρα θα προέλθουν κυρίως από τα μέτωπα της φορολογίας (άμεσης και έμμεσης) και του ασφαλιστικού.

-Διαφήμιση-

Δεν αποκλείεται μάλιστα τα νομοσχέδια για τη φορολογία εισοδήματος και την ασφαλιστική μεταρρύθμιση να έρθουν στη Βουλή πριν ακόμα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Με δεδομένο ότι στο Μαξίμου ελπίζουν οι συζητήσεις με τους δανειστές –που επανεκκινούν την προσεχή Δευτέρα- να έχουν καταλήξει έως το Πάσχα και πριν το Eurogroup της 22ας Απριλίου, τα δύο νομοσχέδιο αναμένονται μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται ικανοποιημένη, καθώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, δηλαδή μέτρα ύψους  4,5% του ΑΕΠ όπως ζητούσε αρχικά το ΔΝΤ, κάτι που θα αντιστοιχούσε συνολικά σε περίπου 9 δισ. ευρώ.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki