«Λουκέτο» στην Αγρογή βάζει με τροπολογία ο Αποστόλου

Tίτλους τέλους στην «Αγρογή» μέσω σχετικής τροπολογίας που θα κατατεθεί στη Βουλή βάζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.

«Λουκέτο» στην Αγρογή βάζει με τροπολογία ο Αποστόλου
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ο υπουργός χαρακτήρισε την εταιρεία «μεγάλη αμαρτία» η οποία, κατά τα λεγόμενά του, «σέρνεται και πληρώνει το ελληνικό δημόσιο, χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει τελειωμός».

Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου, «βρίσκονται σε μια δικαστική διαδικασία και κάπου, ξέρετε ότι αυτές οι δικαστικές διαδικασίες σέρνονται, χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει αντικείμενο. Και πήραμε την απόφαση να σταματήσουμε, να διακόψουμε την λειτουργία της Αγρογής, διότι αυτή η διαδικασία δεν πάει άλλο, όταν ουσιαστικά ακόμη και δικαστικό αντικείμενο, δεν έχει».

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Η ιστορία της «Αγρογή» ξεκινάει το 2010 οπότε και είχε ξεκινήσει η προσπάθεια συγχωνεύσεων – καταργήσεων οργανισμών του δημοσίου επί Θεόδωρου Πάγκαλου ως αντιπροέδρου της κυβέρνησης, πολλές εκ των οποίων είχαν μείνει μόνο στα χαρτιά παρά τις πιέσεις της Τρόικας. Η εκκαθάριση της εταιρίας ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2014. Το σκάνδ

Το σκάνδαλο με τις παράνομες προσλήψεις 269 ατόμων στη συγκεκριμένη εταιρεία έφτασε έως τη Δικαιοσύνη το 2010.

Οι συμβάσεις αυτές καταγγέλθηκαν στις αρχές Ιανουαρίου 2011, αλλά οι εργαζόμενοι προσέφυγαν στα δικαστήρια και οι υποθέσεις τους ακόμη εκκρεμούν. Επίσης, στα δικαστήρια βρίσκονται και υποθέσεις αγωγών της Αγρογή κατά τρίτων. Ακόμα ανακοίνωσε ότι πέραν της τροπολογίας για την Αγρογή επίκειται κατάθεση τροπολογιών και για άλλα ζητήματα όπως: –  Θέματα που έχουν σχέση με το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο – Θέματα παράτασης λειτουργίας των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ), θέματα που έχουν σχέση με το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και με την διάρθρωση της Αρχής Διαχείρισης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης – Εργόσημο, έλεγχοι γεωτεχνικών).

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress