Αυτό το άρθρο είναι 103 μηνών

Μπλόκο στα τουρκικά προϊόντα σκέφτεται η Ρωσία

26/11/2015
1' διάβασμα
bloko-sta-tourkika-proionta-skeftetai-i-rosia-5476

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στην εμπορική σκακιέρα της Ευρώπης, καθώς η Ρωσία αναμένεται να αλλάξει εκ νέου τους οικονομικούς συσχετισμούς. Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ ζήτησε σήμερα, 26/12, από την κυβέρνησή του να ετοιμάσει μέσα δύο ημέρες σειρά οικονομικών μέτρων σε αντίποινα για την «επιθετική ενέργεια» της Τουρκίας, η οποία κατέρριψε την Τρίτη ένα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος στη μεθόριο με τη Συρία.

Χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, άφησε να εννοηθεί πως κοινά project μπορεί να ανασταλούν, να αυξηθούν οι δασμοί, να περιοριστούν οι μετακινήσεις των τουρκικών αεροσκαφών στον ρωσικό εναέριο χώρο όπως και των τουρκικών πλοίων σε ρωσικά χωρικά ύδατα.

Μπορεί επίσης να επηρεαστεί η απασχόληση τουρκικών εργατικών χεριών στη Ρωσία. Αναφέρθηκε επίσης σε πιθανούς περιορισμούς στις εισαγωγές τουρκικών διατροφικών προϊόντων, ενώ το υπουργείο Γεωργίας είχε ανακοινώσει από σήμερα το πρωί μια ενίσχυση των ελέγχων, επισήμως για υγειονομικούς λόγους.

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ «οι συμφωνίες και τα επενδυτικά σχέδια μπορεί να παγώσουν ή απλούστατα να εγκαταλειφθούν» προειδοποίησε. Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομίας της Ρωσίας Αλεξέι Ουλουκάγεφ δήλωσε πως η Ρωσία μπορεί να επιβάλει διάφορους οικονομικούς περιορισμούς την Τουρκία, μεταξύ των οποίων μέτρα για τον περιορισμό του σχεδιαζόμενου αγωγού αερίου TurkStream.

ΓΡΑΦΕΙ: