Ο επιχειρηματίας που «ζαχαρώνει» το εργοστάσιο της ΕΒΖ

Ο επιχειρηματίας που «ζαχαρώνει» το εργοστάσιο της ΕΒΖ

Ένας Σερραίος στην καταγωγή επιχειρηματίας και πελάτης της ΕΒΖ από την οποία προμηθεύεται χονδρικά ζάχαρη επιθυμεί να αποκτήσει τον έλεγχο του ενός από τα τρια εργοστάσια της βιομηχανίας.

O λόγος για τον Χρήστο Καραθανάση, ιδιοκτήτη της Royal Sugar ΕΠΕ με έδρα τη Θεσσαλονίκη που κατέθεσε, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, την 1η Απριλίου πρόταση εξαγοράς του εδώ και τρία χρόνια κλειστού ζαχαρουργείου της ΕΒΖ στις Σέρρες, δίχως ωστόσο να έχει γίνει γνωστό το προσφερόμενο τίμημα.

Η πρόταση, σύμφωνα με πληροφορίες του ypaithros.gr, έχει την υποστήριξη του Συλλόγου Τευτλοπαραγωγών του νομού όπου, αξίζει να σημειωθεί, έχουν σπαρθεί μέχρι στιγμής 8.000 στρέμματα με τεύτλα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ενήμερο για την πρόταση είναι και το υπουργείο Οικονομίας, ωστόσο για την ώρα προέχει να διοριστεί νέα διοίκηση στην ΕΒΖ η οποία, μετά τις παραιτήσεις του προέδρου, Γιώργου Λάντζα και δύο ακόμα μελών του Δ.Σ., παραμένει –μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές- «ακέφαλη».

O κ. Καραθανάσης είχε εμπλακεί στο πρόσφατο παρελθόν με τα διοικητικά της ποδοσφαιρικής ομάδας του Πανσερραϊκού ενώ η Royal Sugar, σύμφωνα με το δημοσιοποιημένο ισολογισμό της, έκλεισε το 2014 με τζίρο 10,59 εκατ. ευρώ.

Γιάννης Τσατσάκης

Διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Ύπαιθρος Χώρα» που κυκλοφορεί αυτή την Παρασκευή 8 Απριλίου στα περίπτερα με ειδικό ένθετο για το ΟΣΔΕ 2016.