Πεβερέτος: Θα στηρίξουμε την κυβέρνηση στο εργόσημο

Πεβερέτος: Θα στηρίξουμε την κυβέρνηση στη διατήρηση της δέσμευσής της για επιβολή του εργόσημου

Στο θέμα του εργόσημου για τους αλλοδαπούς εργάτες γης αναφέρθηκε με δήλωσή του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), Παναγιώτης Πεβερέτος.

Ο Π. Πεβερέτος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «δεν είναι μόνο ότι θα δημιουργηθεί «Μητρώο Μεταναστών» οι οποίοι εργάζονται στην Αγροτική Οικονομία, αλλά θα εισρεύσουν  και έσοδα στον ΟΓΑ, αφού θα αποδίδεται το 10% του εργόσημου στον ΟΓΑ για την υγειονομική τους περίθαλψη».

Και συμπλήρωσε: «Θα στηρίξουμε τους Υπουργούς Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης και ιδιαίτερα τον Πρωθυπουργό στη διατήρηση της δέσμευσής τους για επιβολή του εργόσημου για τους μετανάστες που δεν έχουν άδεια εργασίας».

Αναλυτικά η δήλωση του Π. Πεβερέτου

Είναι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα για τους κτηνοτρόφους, το ότι η Κυβέρνηση έκανε αποδεκτό το αίτημα, που πρώτος διατύπωσε ο ΣΕΚ, για δυνατότητα  δηλαδή εργόσημου σε οικονομικούς μετανάστες που δεν έχουν άδεια εργασίας (με ορισμένες προϋποθέσεις βέβαια).

Το αίτημα αυτό ήταν και είναι από τα βασικά στις κινητοποιήσεις των Αγροκτηνοτρόφων διότι:

Δεν είναι μόνο ότι θα δημιουργηθεί «Μητρώο Μεταναστών» οι οποίοι εργάζονται στην Αγροτική Οικονομία, αλλά θα εισρεύσουν  και έσοδα στον ΟΓΑ, αφού θα αποδίδεται το 10% του εργόσημου στον ΟΓΑ για την υγειονομική τους περίθαλψη.
Ακόμα θα μπορεί ο Αγρότης – Κτηνοτρόφος – Αλιέας να αποδεικνύει έξοδα που έτσι ή αλλιώς κάνει και τα οποία σήμερα δεν φαίνονται με αποτέλεσμα να  πληρώνει άδικα φόρους. Ιδιαίτερα αν συνδεθούν τελικά οι  ασφαλιστικές εισφορές με το εισόδημα, αυτό θα είναι ένα επιπλέον χτύπημα στο εισόδημά μας.
Θα στηρίξουμε τους Υπουργούς Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης και ιδιαίτερα τον Πρωθυπουργό στη διατήρηση της δέσμευσής τους για επιβολή του εργόσημου για τους μετανάστες που δεν έχουν άδεια εργασίας.

Εξάλλου η Ελληνική πολιτεία έχει υποχρέωση από διεθνείς συμβάσεις να παρέχει περίθαλψη σε αυτούς.