Κατρούγκαλος: «Ο πρωθυπουργός θα μεταφέρει στους αγρότες τις νέες προτάσεις»

Kατρούγκαλος: Μειώσεις στην επικουρική για το 20% των συνταξιούχων

Από τον ίδιο τον πρωθυπουργό θα μεταφερθούν στους αγρότες οι νέες βελτιωμένες προτάσεις για το ασφαλιστικό και, ενδεχομένως, τη φορολογία.

Αυτό τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά την ολοκλήρωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

Ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει καλέσει σε διάλογο τους αγρότες. «Θα ακούσετε τις προτάσεις της κυβέρνησης από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όταν θα έρθουν οι αγρότες, όπως ελπίζουμε και προετοιμάζουμε αυτήν τη συνάντηση στο τέλος της εβδομάδας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη διατυπώσει τις προτάσεις της για τα περισσότερα θέματα που υπάρχουν παραμετρικές αλλαγές, όπως για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιστήμονες.

Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να παραμείνει αυτόνομο το Ταμείο των επιστημόνων, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε: «Δεν μπορώ να φανταστώ από που βγαίνουν αυτά τα σενάρια, δεν μπορώ να καταλάβω. Δεν έχουν καμία επαφή με το σχεδιασμό του υπουργείου μας».

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, υπογράμμισε ότι σχεδιάζεται η συνολική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος από 1/1/2017.

Μεταξύ άλλων, η κα Φωτίου σημείωσε ότι πρόκειται για μια δυναμική διαπραγμάτευση, επισημαίνοντας ότι «είναι ανοιχτό το πεδίο των βελτιώσεων και των τροποποιήσεων, διότι ακριβώς αυτό είναι μια δυναμική διαπραγμάτευση. Δεν είναι τίποτα παγιωμένο».