Συνάντηση Μπόλαρη – Γεροβασίλη για τα προβλήματα των αγροτών της Ηπείρου

Συνάντηση Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μ. Μπόλαρη με κτηνοτροφικούς συλλόγους από όλη την Ήπειρο, παρουσία της Υφυπουργού παρά τώ Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικής Εκπρόσωπου, Όλγας Γεροβασίλη, και των Βουλευτών, Γ. Καραγιάννη, Χ. Μαντά και Κ. Μπάρκα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης συνάντηση κτηνοτροφικών συλλόγων από όλη την Ήπειρο με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μ. Μπόλαρη και την παρουσία της Υφυπουργού παρά τώ Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικής Εκπρόσωπου, Όλγας Γεροβασίλη, και των Βουλευτών, Γ. Καραγιάννη, Χ. Μαντά και Κ. Μπάρκα.

Στη συνάντηση, μεταξύ άλλων, έγινε εκτενής συζήτηση για κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της κτηνοτροφίας στην Ήπειρο, όπως το κόστος παραγωγής, η διευθέτηση των βοσκοτόπων, τα ζητήματα επιδοτήσεων-αποζημιώσεων και το φλέγον ζήτημα των δανείων. Από την πλευρά των παραγωγών έγιναν προτάσεις τόσο για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών όσο και για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας στην Ήπειρο.
Από την πλευρά του,  ο Αναπληρωτής Υπουργός αναφέρθηκε στην πολιτική του Υπουργείου για τον πρωτογενή τομέα και την αναδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης, ως μέρος της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε:

  • στη στοχευμένη αξιοποίηση του νέου προγράμματος αγροτικής ανασυγκρότησης ώστε τα χρήματα να κατευθυνθούν προς τους πραγματικούς παραγωγούς,
  • στην αξιοποίηση νέων εργαλείων, όπως οι Ομάδες Παραγωγών Γάλακτος,
  • στην πολιτική για να κερδηθεί η μάχη της φέτας,
  • στη συνεργασία μεταξύ Υπουργείων αναφορικά με θέματα όπως η φορολόγηση, το ασφαλιστικό, το πετρέλαιο και το ηλεκτρικό ρεύμα για αγρότες – κτηνοτρόφους, οι αλλοδαποί εργαζόμενοι στον πρωτογενή τομέα.