Παράταση μέχρι 30/6 για τις φορολογικές δηλώσεις

Mέχρι τέλος Ιουνίου οι φορολογικές δηλώσεις

Παρατείνεται έως τις 30.6.2016 η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε την Πέμπτη ο Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Η απόφαση για δίμηνη παράταση (αρχικά ως ημερομηνία είχε οριστεί η 30ή Απριλίου) ελήφθη λόγω προβλημάτων που παρουσιάστηκαν και έγιναν αιτία να καθυστερήσει η έναρξη υποβολής των δηλώσεων.

Το υπουργείο σημειώνει ότι εάν εμφανιστούν προβλήματα κατά την υποβολή των δηλώσεων (μηχανογραφικά κ.λπ.) η ημερομηνία αυτή θα μετακινηθεί ανάλογα, για να μη δημιουργηθούν προβλήματα στους φορολογούμενους.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, «υπογράφηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Τ. Αλεξιάδη η σχετική απόφαση με την οποία:

  1. Η προβλεπόμενη από το νόμο καταληκτική ημερομηνία (30.4) υποβολής φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων παρατείνεται μέχρι την Πέμπτη 30.6.2016 λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν και έγιναν αιτία να καθυστερήσει η έναρξη υποβολής των δηλώσεων.
  2. Εάν εμφανιστούν προβλήματα κατά την υποβολή των δηλώσεων (μηχανογραφικά κ.λπ.) η ημερομηνία αυτή θα μετακινηθεί ανάλογα, για να μη δημιουργηθούν προβλήματα στους φορολογούμενους.

Τονίζουμε ότι στόχος του Υπουργείου είναι να υποβληθούν έγκαιρα οι δηλώσεις και για τον λόγο αυτό καθορίζουμε από την αρχή διάστημα τριών μηνών για την υποβολή τους. ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΕΓΚΑΙΡΑ ΟΛΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

Καλούμε τους φορολογούμενους να μην αφήσουν την υποχρέωσή τους αυτή για τις τελευταίες ημέρες, όπου εντοπίζονται συνήθως τα περισσότερα προβλήματα. Τους καλούμε να ανταποκριθούν άμεσα και να ολοκληρώσουν την όλη διαδικασία.

Καλούμε τους λογιστές-φοροτέχνες να συμβάλουν με κάθε δυνατό τρόπο στην υποβολή των δηλώσεων και να επιλέξουν άλλες μορφές κινητοποίησης για τα υπαρκτά προβλήματά τους. Σε συναντήσεις με τους φορείς τους άμεσα θα προσπαθήσουμε να βρούμε εκείνες τις λύσεις που θα επιτρέψουν την ομαλή ολοκλήρωση των δηλώσεων».

Νωρίτερα το ypaithros.gr μετέδιδε: 

Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις η διαδικασία υποβολής των οποίων μέσω του taxisnet έχει ήδη ξεκινήσει προανήγγειλε μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της Βόρειας Ελλάδος ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε συγκεκριμένα ότι θα δοθεί ένα χρονικό όριο περίπου μέχρι το τέλος Ιουνίου με απόφαση που θα υπογραφεί τις επόμενες μέρες.

«Θα υπάρξει παράταση μετά την ημερομηνία αυτή μόνο εφόσον παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα το taxis», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος πάντως προέτρεψε τους φορολογούμενους να μην περιμένουν τις ημερομηνίες λήξης αλλά να σπεύσαν να υποβάλουν άμεσα τις δηλώσεις τους.