Ηλεία: Έλεγχοι επιχειρήσεων αγροτικών προϊόντων

Ηλεία: Έλεγχοι επιχειρήσεων αγροτικών προϊόντων

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας και των αρμόδιων Υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της επεξεργασίας – συσκευασίας – τυποποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων σε διάφορες περιοχές Ηλείας.

Ειδικότερα, κλιμάκια της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) Πάτρας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, πραγματοποίησαν χθες, 14 Απριλίου 2016, ελέγχους σε 6 επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

  • Σε 3 επιχειρήσεις βεβαιώθηκαν, από τους ελεγκτές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παραβάσεις σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων και θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
  • Από την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Πάτρας πραγματοποιήθηκε φορολογικός έλεγχος σε όλες τις επιχειρήσεις και λήφθηκαν φορολογικά στοιχεία.
  • Από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας ελέγχθησαν συνολικά 155 εργαζόμενοι των επιχειρήσεων, για την εφαρμογή της ασφαλιστικής νομοθεσίας και άλλων διατάξεων, χωρίς να προκύψουν παραβάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.