Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 από την Αφοί Καρυπίδη

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 από την Αφοί Καρυπίδη

Αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 99 κατέθεσε η εταιρεία Αφοί Καρυπίδη την ίδια ώρα που φαίνεται ότι  συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για συμφωνία με την αλυσίδα Market In αλλά και η δικαστική διαμάχη με τη Μαρινόπουλος.

Η βεροιώτικη επιχείρηση επιμένει ότι η αίτηση δεν έχει να κάνει με πτώχευση αλλά αποκλειστικά και μόνο με την προσπάθεια εξυγίανσής της ενώ αφορά μόνο τα χρέη που δημιουργήθηκαν στο παρελθόν από την πρώην ιδιοκτήτρια εταιρεία συμφερόντων Αρβανιτίδη.

Ο ίδιος ο Θεόδωρος Καρυπίδης φέρεται να έχει μεταφέρει στους εργαζόμενους ότι βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την αλυσίδα Μarket In.

Παράλληλα  την Τετάρτη έχει προγραμματισθεί ένα κρίσιμο δικαστήριο με την Μαρινόπουλος για οφειλή την οποία η Αφοί Καρυπίδη διεκδικεί από την τελευταία.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Με αφορμή δημοσιεύματα μερίδας Τύπου και προς αποκατάσταση της αλήθειας, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Η αίτηση υπαγωγής της εταιρείας ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΑΕΕΕ στο άρθρο 99 δεν σχετίζεται με πτώχευση της εταιρίας, αλλά αποκλειστικά και μόνο με την προσπάθεια εξυγίανσής της. Η εταιρία συνεχίζει ΚΑΝΟΝΙΚΑ την λειτουργία της.

Η αίτηση κατατέθηκε αποκλειστικά και μόνο για χρέη που δημιούργησε στο παρελθόν η πρώην ιδιοκτήτρια εταιρεία συμφερόντων Αρβανιτίδη, σε παλαιότερες χρήσεις, κατά τις οποίες ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΟΧΙΚΗ ΣΧΕΣΗ η εταιρεία ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΑΕΕΕ

Η προσπάθεια εξυγίανσης της εταιρίας δεν αγγίζει ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ και προπάντων ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ, παρά μόνο τη ρύθμιση των οφειλών  προς το ΙΚΑ και την εφορία».