Αγρότες και ελεύθεροι επαγγελματίες οι καλύτεροι… πελάτες του ΕΦΚΑ

Στο 64% έφτασε η εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών εισφορών από αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες στο πρώτο δίμηνο του 2017.

Το ποσοστό, αν και κάτω του στόχου, θεωρείται από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ αρκετά ικανοποιητικό, ως πρώτο «δείγμα γραφής» της λειτουργίας του νέου φορέα και, όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του, «εύλογα επιτρέπει αισιόδοξες εκτιμήσεις».

Μιλώντας με αριθμούς, ο εισπρακτικός στόχος για το πρώτο δίμηνο είχε τεθεί στα 270 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι οι εισπράξεις κινήθηκαν στην περιοχή των 170 εκατ. ευρώ.

«Η διαρκής προσπάθεια του προσωπικού για επιτάχυνση των διαδικασιών και επίλυση των θεμάτων που ανακύπτουν, σε συνδυασμό με την ανταπόκριση των ασφαλισμένων, εγγυώνται την περαιτέρω βελτίωση της εισπραξιμότητας», αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΦΚΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου έχει οριστεί ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ) και καταβολής των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών μισθολογικής περιόδου Φεβρουαρίου 2017 καθώς και καταβολής των μη εισφορών μηνός Φεβρουαρίου 2017 για τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες.