Αιτωλοακαρνανία: Έργα ύψους 230.000 ευρώ για τα γεφύρια Τέμπλας και Αυλακίου

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κάνει γνωστό ότι αρχίζουν άμεσα έργα ύψους 230.000 ευρώ προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές στα ιστορικά πέτρινα γεφύρια Τέμπλας και Αυλακιού στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας που προκλήθηκαν από θεομηνία τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2015.  

Η χρηματοδότηση των έργων αυτών έχει εγκριθεί από το Εθνικό Σκέλος (ΣΑΕΠ 001) του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2015.
Με την αποκατάσταση των ζημιών μέσω του έργου, τα γεφύρια θα καταστούν λειτουργικά (ως προς τη διέλευση οχημάτων έως 3,5 τόνους) και θα καλυφθούν οι κυκλοφοριακές ανάγκες πεζών και οχημάτων.

Τα ιστορικά γεφύρια στο δήμο Αμφιλοχίας, στην περιοχή του Βάλτου, καθώς και τις εγκαταστάσεις της «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ» επισκέφτηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Υφαντής, ο προϊστάμενος Περιβάλλοντος της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνος Νικάκης, ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Νίκος Μασίκας, καθώς και η καταγόμενη από την περιοχή Περιφερειακή Σύμβουλος Έφη Καρδάρα.

Έγινε αυτοψία στην περιοχή και ακολούθησε ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ιστορικά γεφύρια μετά τις περσινές θεομηνίες Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του 2015, στις οποίες και αποδίδονται εξολοκλήρου και τα προβλήματα που υφίστανται ακόμη, ενώ παράλληλα, το κλιμάκιο συναντήθηκε και με του προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, Περδικακίου Παναγιώτη Καπούλα και Βρουβιανών Παύλο Καραντζούνη, όπως και με πολίτες της περιοχής.

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά δήλωσε σχετικά: «Ήρθαμε για να μιλήσουμε με τους κατοίκους για το θέμα που ταλανίζει την περιοχή και από άποψης συγκοινωνίας και προσπελασιμότητας, αλλά και από ιστορικής και αισθητικής άποψης. Η έγκριση πρότασης για χρηματοδότηση για τα έργα στα γεφύρια ύψους 230 χιλιάδων ευρώ είναι ένα καλό ξεκίνημα για τα δύο σημαντικά μνημεία της περιοχής. Παράλληλα, αναμένονται και περαιτέρω ενέργειες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα ώστε να υπάρξει ρύθμιση της κυκλοφορίας στη διάρκεια και των εργασιών, ακόμη και ολική απαγόρευση κυκλοφορίας όπου απαιτείται, προκειμένου να μην ελλοχεύει κίνδυνος ατυχήματος».