Έρχονται εξελίξεις στην ΠΑΣΕΓΕΣ

Σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία, λέει ο Τζανέτος Καραμίχας

Aπόσυρση ασφαλιστικού και αυτόνομο ΟΓΑ ζητά η ΠΑΣΕΓΕΣ

Το δρόμο για το μετασχηματισμό της ΠΑΣΕΓΕΣ σε μια νέα οργάνωση που θα έχει νομική, οργανωτική και οικονομική αυτοτέλεια άνοιξε η συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 13 Ιανουάριο.

Όπως πληροφορείται ωστόσο το ypaithros.gr, οριστική απόφαση για τη μορφή που θα έχει η νέα οργάνωση δεν έχει παρθεί κάτι που θα γίνει μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτο Καραμίχα, «ελήφθη απόφαση για αναπροσαρμογή στα νέα δεδομένα η οποία θα εξειδικευθεί μέσα στο επόμενο διάστημα. Εκτιμώ ότι έως το Πάσχα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Δε θέλουμε να έχουμε σχέση με νόμους αφού στην ουσία εμείς αποτελούμε έκφραση των συνεταιρισμών και όχι συνεταιρισμός».

Οι πληροφορίες του ypaithros.gr αναφέρουν ότι πρόταση του ιδίου ήταν να κατατεθεί αίτηση για εκκαθάριση της ΠΑΣΕΓΕΣ. Ωστόσο διατυπώθηκαν κι άλλες απόψεις, μια εκ των οποίων θέλει την οργάνωση να διατηρείται στη σημερινή της μορφή τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι αλλά με σημαντικές περικοπές στις δαπάνες και στο προσωπικό.

Γιάννης Τσατσάκης