Από την Ηλεία στην κορυφή της παραγωγής λαχανικών σε άλμη

Μια από τις πιο δυναμικές επιχειρήσεις στην παραγωγή, στην τυποποίηση, στη συσκευασία και στην εμπορία λαχανικών σε άλμη, με κύριο προϊόν την πιπεριά, δραστηριοποιείται εδώ και 40 χρόνια στο Χάβαρι του Νομού Ηλείας, ενισχύοντας σημαντικά τους αγρότες και την οικονομία της περιοχής.

Πρόκειται για την εταιρεία Ilis Paraskevopoulos Quality Food S.A., η οποία έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών σε παγκόσμιο επίπεδο και έχει αποκτήσει ένα ισχυρό πελατολόγιο στη χώρα μας και στο εξωτερικό. Από ηλιόλουστες οικογενειακές φάρμες της περιοχής ψάχνουν και διαλέγουν τα καλύτερα φρέσκα προϊόντα για την παραγωγική μας διαδικασία.

ileia-proionta-se-almi

Την καλοκαιρινή σεζόν, πάνω από 300 φάρμες προμηθεύουν την επιχείρηση με τα καλύτερης ποιότητας λαχανικά. Μετά τη διαλογή και την πλύση των λαχανικών, τοποθετούνται σε δοχεία μαζί με τα απαραίτητα πρόσθετα συστατικά και ξεκινούν οι πρώτες ζυμώσεις. Η ζύμωση κρατά περίπου έναν μήνα. Μετά την παραγωγική του διαδικασία, συσκευάζεται και αποστέλλεται σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Η επεξεργασία των προϊόντων (πιπεριές τουρσί, ανάμεικτα λαχανικά τουρσί, ελιές Καλαμάτας και Χαλκιδικής) πραγματοποιείται σε έναν χώρο 25 στρεμμάτων, με στεγασμένα 6.000 τετραγωνικά μέτρα πλήρως εξοπλισμένα με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα. Επίσης, έχει κατασκευαστεί και μια νέα μοντέρνα γραμμή παραγωγής σε χώρο 1.500 τετραγωνικών μέτρων, σύμφωνα με τους νέους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, για την τυποποίηση των προϊόντων.

Η επιχείρηση ιδρύθηκε το 1973 από τον Αθανάσιο Παρασκευόπουλο και, στη συνέχεια, πέρασε στα χέρια των παιδιών του, Νικόλαο, Αντώνιο και Παναγιώτη.

laxanika-se-almi-ileia2