Βιοκαλλιεργητές Αττικής: Μας κλείνουν τις αγορές

Βιοκαλλιεργητές Αττικής: Μας κλείνουν τις αγορές

Ένα «θέατρο του παραλόγου» καταγγέλλουν πως βιώνουν τους τελευταίους μήνες οι βιοκαλλιεργητές των αγορών της Αττικής, καθώς πριν από την ολοκλήρωση της νομοθέτησης των Αγορών Παραγωγών και των Αγορών Βιοκαλλιεργητών, οι ίδιοι, όπως αποκαλύπτουν, διώκονται από τις αγορές, που εδώ και 22 χρόνια λειτουργούν με τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Ήδη μας έκλεισαν την αγορά του Κορυδαλλού, κλείνουν την αγορά της Κηφισιάς και του Ψυχικού και έπεται συνέχεια, όπως μας πληροφόρησαν τα αρμόδια κλιμάκια» αναφέρει στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και όλους τους κυβερνητικούς φορείς ο Σύλλογος Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής (ΣΥ.Β.Α.Α.).

Και εξηγεί: «Κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας, εκδιώκουν τους Βιοκαλλιεργητές από τις Αγορές τους, επιβάλλοντας πρόστιμα 5.000 ευρώ/ έκαστο βιοπαραγωγό, διότι αυτό ορίζει ο Ν.4264/14 για τις Λαϊκές Αγορές του Υπουργείου Ανάπτυξης, με την αιτιολογία ότι έχουν καταγγελίες “απόρρητες” και εντολές ελέγχου από ανώτερα κλιμάκια».

Ο Σύλλογος ζητά από τον αρμόδιο υπουργό Β. Αποστόλου να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία για να μπορέσουν να εκδώσουν τις άδειές τους, υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για «αγορές παραγωγών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και όχι λαϊκές αγορές του υπουργείου Ανάπτυξης».

Και επισημαίνουν: «Οι αγορές βιοκαλλιεργητών αποτελούν ένα σύγχρονο και υποδειγματικό πλαίσιο λειτουργίας, το οποίο σέβεται απόλυτα τους καταναλωτές, το περιβάλλον και την κοινωνία αυτής της χώρας δίχως να επιβαρύνει απολύτως κανέναν».