Γάλα… όπως παλιά, από τη Φάρμα Ηλείας

Τη σταθερή προτίμηση της τοπικής αγοράς μονοπωλεί τα τελευταία χρόνια η Φάρμα Ηλείας, η μοναδική καθετοποιημένη γαλακτοκομική μονάδα στον Νομό Ηλείας, η οποία παράγει αγνό φρέσκο γάλα και γιαούρτι... όπως παλιά.

Γάλα... όπως παλιά, από τη Φάρμα Ηλείας
Ένα εγχείρημα που πέτυχε και μεγαλώνει μόνο με τα μέσα των ανθρώπων του
Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στο γεγονός ότι τα παραγόμενα προϊόντα προέρχονται από ζώα που ανήκουν στους ιδιοκτήτες της φάρμας και τα οποία τρέφονται με αγνές τροφές που καλλιεργούν οι ίδιοι στην ευρύτερη περιοχή.

Το γάλα παράγεται εξ ολοκλήρου στην κτηνοτροφική μονάδα των αδελφών Μαρίνου στο Καρδιακαύτι Ηλείας, σε μικρή απόσταση από τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης. Σε εκτάσεις της ευρύτερης περιοχής, γύρω από τον ποταμό Πηνειό και στη σκιά του Κάστρου Χλεμούτσι, οι αδελφοί Μαρίνου καλλιεργούν και παράγουν τις τροφές για τα ζώα τους.

Η εμπειρία, η γνώση και το μεράκι τους εξασφαλίζει το ιδιαίτερης θρεπτικής αξίας και νοστιμιάς γάλα.

Μετά το άρμεγμα, το γάλα φτάνει στις σύγχρονες εγκαταστάσεις, όπου παστεριώνεται και εμφιαλώνεται άμεσα για να διατηρήσει αναλλοίωτα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και να φτάσει μέσα σε λίγες ώρες ολόφρεσκο στο ποτήρι του καταναλωτή.

Με επεξεργασία πάνω από 8,5 τόνους γάλα την ημέρα στις σύγχρονες εγκαταστάσεις των 600 τ.μ., η Φάρμα Ηλείας παρασκευάζει φρέσκο πλήρες γάλα, φρέσκο ελαφρύ 1,5%, Choco, αγελαδινό γάλα με κακάο (Choco Farma), ρυζόγαλο, κρέμα βανίλια, κρέμα σοκολάτα, γιαούρτι παραδοσιακό, γιαούρτι στραγγιστό πλήρες και 2%, κεφίρ και συνεχίζει τη διεύρυνση των προϊόντων της. Επιπλέον, η Φάρμα Ηλείας έχει επιλέξει να διακινεί μόνη της το γάλα, με ιδιόκτητα αυτοκίνητα διανομής, για να έχει τη φροντίδα και την προστασία που του αξίζει.

https://www.youtube.com/watch?v=U5B5O5gcPb4

Παράλληλα, απασχολεί στην επιχείρηση 20 άτομα, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτόν την τοπική κοινωνία και οικονομία. Την ιδέα της επιχείρησης είχε ο Κωνσταντίνος Τσάκωνας, γεωπόνος στο επάγγελμα, ο οποίος εργαζόταν σε μεγάλη βιομηχανία γάλακτος. Πρότεινε στον Διονύση Μαρίνο, που είναι ο μεγαλύτερος αγελαδοτρόφος της Ηλείας και πρόεδρος της Ένωσης Αγελαδοτρόφων του νομού, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και έθεσε τα ζώα που διέθετε στην παραγωγή του γάλακτος της Φάρμας Ηλείας.

Το εγχείρημα πέτυχε, αφού σε σύντομο χρονικό διάστημα τα προϊόντα αγαπήθηκαν από τους κατοίκους του νομού και όχι μόνο. Τα προϊόντα διατίθενται και στην αγορά του Νομού Αχαΐας. «Κάθε χρόνο παράγουμε 3.000 τόνους γάλα, ενώ στα σχέδιά μας είναι η παραγωγή μεγαλύτερης ποσότητας γάλακτος με την αύξηση του αριθμού των ζώων που διαθέτουμε», τονίζει ο κ. Μαρίνος και προσθέτει: «Αν και υπάρχει μεγάλη ζήτηση, δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε κατά πολύ τη συγκεκριμένη παραγωγή, γιατί το γάλα μας είναι ατόφιο, χωρίς καμία πρόσμειξη και δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση να θέσουμε σε κίνδυνο την ποιότητά μας. Οποιαδήποτε επέκταση κάνουμε ως επιχείρηση γίνεται σιγά- σιγά, με δικά μας μέσα χωρίς καμία χρηματοδότηση».