Για ένα καλύτερο αύριο

Σάρκα και οστά αποκτά ο νέος Ενωτικός Φορέας

Ανοιχτός σε όλους τους παραγωγούς ο νέος Ενωτικός Φορέας

Μετά από την υπογραφή της διακήρυξης του νέου φορέα από δεκάδες συνεταιρισμούς την Τετάρτη, (01/06) σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας, οι δέκα συνεταιρισμοί που απαρτίζουν την επιτροπή συντονισμού προχωρούν άμεσα στη διεύρυνση του σχήματος με νέους συνεταιρισμούς, καθώς και με αγροτικούς συλλόγους και φορείς που απασχολούνται με την πρωτογενή παραγωγή.

Η επιτροπή συντονισμού, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, έχει ήδη βρει το χώρο που θα στεγαστούν τα γραφεία του φορέα, κοντά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Επίσης, μαθαίνουμε πως έχουν ενημερωθεί, μέσω επιστολών, εκατοντάδες συνεταιρισμοί για το πρωτοποριακό εγχείρημα που σκοπό έχει την αναγέννηση του συνεταιριστικού κινήματος.

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι η πρωτοβουλία των πρωτοπόρων συνεταιριστών βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση στον αγροτικό χώρο και, όπως έλεγε στην «ΥΧ» μέλος της προσωρινής διοίκησης, «τα θετικά σχόλια και οι δηλώσεις συμμετοχής στο νέο εγχείρημα ξεπερνούν και τις πλέον αισιόδοξες εκτιμήσεις μας».

Συμπερασματικά, αυτό που προκύπτει είναι πως οι παθογένειες των τελευταίων ετών, η στασιμότητα, οι βαριές αμέλειες και οι λανθασμένες επιλογές συγκεκριμένων προσώπων, (σ.σ.: δυστυχώς τα ίδια μοιραία πρόσωπα εξακολουθούν να βλέπουν το χώρο ως το προσωπικό τους μαγαζάκι) κατέστησαν επιτακτική την ανάγκη της μεταρρύθμισης. Και το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση έγινε την προηγούμενη εβδομάδα με τη δημιουργία ενός ενωτικού και υγειούς φορέα, που θα διεκδικήσει με σοβαρότητα, ευθύνη, και μαχητικότητα, μια νέα, καλύτερη θέση για το συνεταιριστικό κίνημα και τους αγρότες γενικότερα.