Γ.Γ. Βιομηχανίας: Τον Ιούνιο ο περιορισμός των δικαιολογητικών για τέσσερις επιχειρηματικούς κλάδους

Γ.Γ. Βιομηχανίας: Τον Ιούνιο ο περιορισμός των δικαιολογητικών για τέσσερις επιχειρηματικούς κλάδους

Μέχρι τον Ιούνιο θα έχει ολοκληρωθεί η δευτερογενής νομοθεσία με τον περιορισμό των δικαιολογητικών που απαιτούνται για την αδειοδότηση επιχειρήσεων στους κλάδους των τροφίμων και ποτών, του τουρισμό, της εστίασης και των ορυχείων. Αυτό ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Στρ. Ζαφείρης.

Όπως είπε ο ίδιος, σύμφωνα με το πόρισμα της ομάδας εργασίας της γενικής γραμματείας Βιομηχανίας για την απλοποίηση της αδειοδότησης και του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, για την αδειοδότηση και λειτουργία μιας επιχείρησης από τους συγκεκριμένους τέσσερις κλάδους, απαιτείται… ογδόντα σελίδες νομοθεσία. Την ερχόμενη Δευτέρα, πρόκειται να συνεδριάσει η ομάδα εργασίας προκειμένου να υποδείξει στις συναρμόδιες υπηρεσίες τις υπό εξέταση αλλαγές για τη μείωση της γραφειοκρατίας και τον προγραμματισμό των περαιτέρω ενεργειών. Παράλληλα, μέχρι το Μάρτιο θα είναι έτοιμες οι νέες διατάξεις που αφορούν τη διενέργεια ελέγχων με στόχο τη συντόμευσή τους.

Σημειώνεται ότι οι όποιες αλλαγές δεν πρόκειται να αγγίξουν την ασφάλεια και την υγιεινή των εγκαταστάσεων και των προϊόντων. Στις στοχεύσεις του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού είναι, μέσα από το αναπτυξιακό σχέδιο που ευαγγελίζεται, να αυξήσει τη συμμετοχή της βιομηχανίας από το 9% του ΑΕΠ στο 13% – 14% το 2020.